AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

4:e omgången av U19 i Stockholm Volley Cup slutar med vinst och en 3:e plats

Sollentunas PU19 lag vinner 4:e omgången av Stockholm Volley Cup efter att ha gått igenom omgången utan setförlust och uppvisar ett stort spel. I flickornas klass kom SVK E, eller F94, på en fin 3:e plats.

Januari är en intensiv volleybollmånad med UGP, Disktiktsslaget under trettonhelgen, U17 och U21 SM-Kval samt även en omgång av Stockholm Volley Cup. Vissa ungdomsspelare har varit igång sedan mellandagarna nonstop medans en del andra rört bollen enbart ett par gånger efter juluppehållet.

Pojkar U19

Tre killar som SM-kvalade på lördagen spelade även omgång 4 av Stockholm Volley Cup i PU19 klassen. Förutom dem så spelade även Calle och Mattias samt en ytterst välkommen comeback av Christopher.


övre raden: Fredrik, David, Sean, Calle
undre raden: Mattias, Christopher

Laget som spelade PU19 Stockholm Volley Cup var helt ihopkomponerat för dagen, vilket skulle kunna innebära en del frågetecken. Nu har ju Sean och David vuxit fram som hörnpelare i U17-laget, vid sidan av Fredrik, och Libro-Mattias har visat förr att han även biter ifrån ordentligt som spiker. Men dagens ljusaste stjärna är dock Christopher, som under hösten haft en timeout från volleybollen, och som kliver in och spelar volleyboll som om ingenting hade hänt sen sist.


Fredrik gör ett passaröverlägg

Sollentuna inleder med att slå Team Gotland med klara 25-13, 25-14. Tilläggas kan att Christopher ännu inte hunnit ansluta och att diagonalspelare var ingen mindre än Elin Hellström från F93. Elin spelade på en näthöjd av 235, vilket inte ens seniorerna spelar på, med den hindrade henne inte från att göra poäng på såväl spike, drop som servess. Way-to-go Elin!


Calle i servemottag

I andra matchen mot Åländska Jomala var Christopher med från start och ålänningarna fick bita i gräset med 25-15, 25-15.


Libro-Mattias spikar som aldrig förr

Därefter är det dags för att möta den ständige motståndaren Södertälje, som denna gång saknade ett par spelar. Nu hade laget spelat ihop sig lite mer och levererar ett spel som hade räckt långt även i Ungdoms-GP. Christopher som nu spelat volleyboll i ca 15 minuter på 6 månader river in både spikes vid framlinjen som backspikes med en pondus som få besitter. Trots ett ganska klart underläge vänder killarna första set till vinst 25-23. I andra set spelar man ut och tar hem setet och matchen med 25-18.


Christopher nyper till som han aldrig gjort annat

Sista matchen går mot Uppsala, vilka inte hittills varit med i Stockholm Volley Cup. Uppsala hade ett piggt lagt med som spelade strukturerad volleyboll med starkt centerspel. Det utvecklades till dagens roligste match med många härliga bolldueller.

Sollentuna gänget känner sig aldrig direkt hotade och vågar spela ut. Man är starka i försvar och plockar i princip upp varje boll och vänder den till eget anfall. Uppsala ger sig aldrig och siffrorna 25-21, 25-20 är ganska rättvisa till hur matchen gestaltade sig.

Dagen kan bara summeras i en stor beundran över den bollbegåvning Christopher blivit förärad med. Kul att ha fått uppleva det på nära håll!


Fredrik och Sean blockar

Flickor U19

I FU19 kunde inte -91-92:orna delta pga krockande divisionsmatch, så Sollentuna fick representeras av F94:ornas lag SVK E. 

F94:orna har haft en splittrad jul- och nyårshelg samt inledning på januari. Vissa har tränat och spelat i DistriktsSlaget samt stärkt upp Sollentunas U17 lag, vilket inneburit en del slitningar i truppen. Annie, Hanna och Gabriella hade knappt fått slivermedaljen i sin hand ute i Hammarby Sjöstad förens de stod på golvet i i sporthallen och anslöt till sina lagkompisar för att pela FU19.


övre raden: Annie, Hanna, Gabriella, Josefin
undre raden: Klara, Carolina

Tjejerna inleder mot Team Gotland, men trots att matchinledningen känns stabil så förloras första set med 19-25. Att laget inte spelat ihop på över än dryg månad syns emellanåt. I andra set har tjejerna en ledning 20-17 men faller tyvärr ändå med 22-25.


Klara och Gabriella i servemottag

Därefter väntar Södertäljes U19 lag, vilket inte är vilket motståndare som helst. Av någon anledning har Täljetjejerna valt att gå max i just denna match, vilket de inte gjorde i någon annan match, vilket leder till en match bild där Sollentuna är starkt tillbakapressade. De 3-åren i ålderskillnad och erfarenhet lyser igenom, för trots att tjejerna vänder bollar från försvar till anfall så blir de allt som oftast nerblockade av ett tajt spelade Södertälje. Matcher som dessa får man inte varje dag och de är värda lärdom från en hel säsong i division 3. Därför är 12-25, 12-25 trots allt possitivt.


Carro passar med Hanna i bakgrunden

I matchen mot Vingåker har tjejerna skakat av sig förlusten och tar initiativet i första set. Jossan kommer loss och smashar in ett par fina bollar samt att laget får utdelning på egen serve. Setvinst 25-21. I andra set dominerar laget lite mer och Jossan fortsätter att riva in spikes från kanten. Vinst 25-16.

Sista matchen vinns även dem mot Jomala, men kanske på ett mindre glamoröst sätt då Jomala får lämna W-O då de måste passa båten hem.

SVK E kommer därmed 3:a i FU19 vilket inte är illa av de som är yngst i FU17.


Laget efter vinsten mot Vingåker