AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas U17 tjejer 2:a i SM-kvalet

Sollentunas U17 tjejer kom på en fin 2:a plats i Östra poolens SM-kval.  Därmed har man skaffat sig en bra seedningsposition inför U17-SM om spelas sista helgen i mars i Göteborg.

Sollentunas SM-kvallag hade kort förberedelsetid efter juluppehållet. Endast två träningar han man med, men trots det så visade tjejerna framfötterna i helgens SM-kval.

De fyra lagen i förhandssnacket var Vallentuna, Södertälje, Kolbäck och Sollentuna. Sollentuna hande Kolbäck och Uppsala i gruppspelet. Uppsala avverkades snabbt och effektivt med 25-4, 25-13. Gruppfinalen mot Kolbäck slutade 25-23, 25-10. Det blev lite onödigt spännande i första set, mest beroende på att tjejerna visste att nu var det allvar, vilket naturligtvis betydde kamp mot mentala spärrar.


övre raden: Annie, Hanna, Petra, Elin, Anita, Lydia
undre raden: Sara, Amanda, Gabriella, Linnea
saknas: Lisa som bara var med på lördagen

Via gruppsegern så gick kvalet vidare med kvartsfinal mot Tyresö. Tyresö är en nystartad klubb och underskattning kunde vara farlig, men trots det så gör tjejerna en hyfsad insats och vinner med 25-9, 25-11.


Amanda och Elin blockar i semin mot Södertälje

Av någon anledning är östra poolen en enda poolen som tillämpar det av SVBF instiftade lunch-till-lunch kvalet, vilket de deltagande klubbarna allmänt inte var så roade av. Det betydde att tjejerna kunde åka hem efter bara tre matcher för att komma tillbaka 10:00 på söndagen och spela semifinal.


Linnea smashar – så bra att hon kom men i All Star som spiker

Semifinalen spelades mot 2:a rankade Södertälje, vilka i Stockholm Volley Cup varit det enda laget som konsekvent toppat ett lag. För första gången ställde Sollentuna upp med det bästa de hade i U17 mot Tälje och resultatet lät tala för sig.

När slutspelsnerverna släppte vann Solletuna ganska lätt första set med 25-19. I andra set spelade man fullständigt ut Södertälje och ledde med 18-9 innan tankarna han ikapp Sollentuna tjejerna. Därefter följer ett par bollar som tjejerna bäst bara glömmer, för Södertälje spelar 10-0 och leder med 18-19, vilket känns starkt surealistiskt för oss som var där. Efter en timeout och lite kraftsamling så vänder tjejerna på steken och tar hen setet och semifinalen med 25-21.


servemottag av Gabriella – som blev All Star libro

Vallentuna vann ganska enkelt andra semin mot Kolbäck med 25-13, 25-17 och det var dukat för Tuna-final. Tyvärr så var Sollentuna mätta efter att ha nått semifinalen, för finalen blev en tämligen ointressant historia. Det var spännande fram till 4-2 då diskussioner om ett domslut gav Vallentuna poängen och 3-4. Därefter tilläts Vallentuna göra som de ville och de vann också finalen men klara 25-13, 25-17, vilket inte kan ses som annat än ett klart underbetyg till Sollentuna.


Lydia smashar frånsin högerkant – även hon i All Star som höger

Målet var satt till att vinna kvalet, vilkket kanske inte hade full buy-in från alla spelarna. När man stod där i final, efter att ha besegrat Södertälje med 2-0 efter en ganska klar överkörning, så var det slut på energin.

Men med en 2:a plats i kvalet har U17-tjejerna skaffat sig ett ypperligt slagläge inför slutspelet i Göteborg. När de förstår att det deras volleyboll kunnande räcker längre än så kommer de att spänna bågen högre och inte bara vara nöjda med en finalplats. Vi som såg på i kvalets slutfas väntar med spänning på Göteborg. 


Linnea och Hanna i servemottag i finalen