AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas U17 killar 2:a SM-kvalet

Sollentunas U17-lag slutade 2:a i SM-kvalets norra pool. Laget vann gruppspelet och slog där Vingåker med 2-1. Samma Vingåker hade man förra helgen slagit 2 gånger om med 2-0, men när det var dags för final 16:30 på lördags eftermidddagen var det Sörmlänningarna som var starkast.

 

SM-kvalet inleddes med att möta just Vingåker och första set såg ut att vara en direkt förtsättning på Stockholm Volley Cup-matcherna förra helgen. Det kändes som om när lillebror brottas mot storebror, dvs att så fort storebror tar i lite mer så kom överläget. Översatt betyder det att Sollentuna hela tiden såg till att hålla sig i ledningen och när setet närmade sig slutet så tog man i lite extra och vann stabilt med 25-18. Man vann första set mest på att man höll nere misstagen och lät Vingåker jaga.


övre raden: Ludde, Niclas, Matteo, Fredrik
undre raden: Nils, mattias, David, Sean
liggande: Anders och Elias (coach x2)

I andra set var det lite för lojt och när det som bäst behövdes för att stänga matchen så blev det tvärt om och Vingåker fick 3-4 bollars övertag kring 18, vilket inte gick att hämta hem, även fast det var nära. 23-25.

I skiljeset så såg Sollentuna killarna till att inte ta för lätt på matchen utan rykte direkt och vann rättvist med 15-8.


Fredrik sätter ett avslut i skiljeset mot Vingåker


Sean i nätduell

Därefter spelade Sollentuna mot Säter, vilket blev en snabb affär. Vinst med 25-12, 25-7.


Block av Fredrik och David

Södertälje hade tagit första set i sin match mot Vingåker och pressade Vingåker hela vägen genom skiljeset, så när det var dags för Sollentunas match mot Södertälje var det ingen risk för underskättning.

Sollentuna killarna går för fullt, för det vet att Södertälje kämpar på ordentligt om de får kontakt i matchen. Vinstsiffrorna blev hela 25-11, 25-15 efter bitvis riktigt bra spel.


Sollentuna ställer upp för att tacka för matchen

I finalen mot Vingåker nådde spelet aldrig några större höjder för Sollentuna och man genomför en ganska slät match. Första set förloras med 16-25, vilket förhoppningsvis skulle kunnat tjäna som en väckarklocka. Tyvärr tar Vingåker ledningen även i andra och vinner även det rättvist med 15-25. Det är bara att gratulera Vingåker till kvalvinsten, för de har ett bra lag på gång. Sollentuna laget får gå hem och fundera igenom hur det kom sig att krutet inte var torrt när det som bäst behövdes.  


David blockar, lite med hjälp av nätet