AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Jämnt derby för Sollentunas damer slutade med seger Elverket efter mycket dramatik

Inför matchen var Sollentunas damer en poäng före i tabellen och vi var många som bänkat oss i Sollentunahallen för den andra och på förhand ovissa drabbningen lagen emellan. Höstens bortamatch slutade 3-1 för Sollentuna. Sollentuna som fortfarande har problem förkylningar i laget såg laddade ut inför uppgiften. 

Resultat
Sollentuna – Elverket   2 – 3  (26-24, 25-20, 23-25, 22-25, 14-16)

Det började som sig bör med bra kvalitet i spelet och båda lagen hade svårt att göra poäng i egen serve. Elverket fick dock ett poängförsprång i mitten av setet och vid ställningen 24-19 för Elverket såg det klart ut. Här spelar Sollentuna magnifikt samtidigt som Elverket blir nervösare för varje boll som går. Hemmalaget vinner till slut efter mycket dramatik med 26-24.

Även det andra setet vinner SVK och det ser ljust ut.

Sedan följer två jämna set som båda går till Elverket och vi är framme vid ett femte och avgörande.

Tyvärr en dålig inledning där det slarvas i Sollentuna lägret och coach Johan Svensson tvingas till en tidig timeout. Underläget 1-5 vänds och lagen följs åt in mot slutet. Matchen avslutas lite tumult artat och matchbollen som ser ut att vara Sollentunas döms till touch.

Kommentar från damlagets tränare, Johan Svensson:

– Jag ger mig inte in på om det är rätt eller fel dömt. Vi har våra lägen att stänga matchen tidigare. Dåliga starter för våran del i tredje och femte set blir kostsamma. Detta avgör att det blir en poäng istället för tre eller två.

Sollentuna servemottagare Sara Mild, Cecilia Skoog, Emma Berglund och
Andrea Jacobsson var spelade stabilt matchen igenom detta gjorde sideoutspelet enklare för matchen spelare, passaren Carla Bradstock.

Johan Svensson fortsätter:

- Det stämmer att Carla var bra idag och det känns fint att ha henne frisk igen! Många tyckte att vi spelade bra försvarsspel, vilket jag håller med om, men efter räddningarna bör vi komma till rejäla avslut fler gånger. Här bör vi bli bättre framöver.

Matchens lirare i hemmalaget: Carla Bradstock

Matchfakta finns på http://www.volleyboll.se/result.aspx?WCI=wiResults&WCU=2255335

Läs vad Vallentuna skriver om matchen på http://www2.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=244243

Nästa match:
Engelholm borta söndagen 18 januari

Bilder:


Lovisa Bergh anfaller i mitten


Sara Mild smashar på vänsterkanten


Darashaya Harrison anfaller


Darashaya och Carla blockar


Sara Mild servar