Sollentuna B Herrar börjar det nya året med en tionde seger!

Sollentuna B Herrar, alias Draget, tog idag sin tionde seger i herrarnas division 2 Södra Svealand. Första matchen efter juluppehållet slutade med ytterligare en 3-1 seger mot Bromma C. Det ska sägas att det syntes att det varit juluppehåll, missarna i framförallt mottagning och serve var avsevärt fler idag.

Första set började bra för Sollentunas del och man gick snabbt ifrån till en 7-1 ledning. Allt såg bra ut och lagen bytte boll fram till 17-10. Då händer något med Sollentunas spel och man tar timeout efter att Bromma tagit fyra raka poäng. Först vi 17-16 lyckas Sollentuna B med ett anfall och kan bryta Brommas poängsvit. Avslutningen av setet blir inte spännande då Sollentuna går i från till 24-20 och avslutar med en "hiss" som Andreas Eriksson, nummer 17, slår in.
   
I andra set är scenariot det omvända. Bromma går ifrån till 7-0 innan Sollentuna B lyckas ta sin första poäng. Sollentuna kommer aldrig ur underläget delvis på grund av uselt servande. Det var slående hur spelarna antingen direkt missade sin första eller i några fall satte den första för att sedan missa den andra serven. Med ett sådant spel går det inte att ta igen det man tappat utan setet slutar 17-25.
   
Till tredje set är det till en början jämt och de båda lagen följs åt fram till 6-6 då Sollentuna B om igen har en period med dåliga mottagningar och Bromma går ifrån fyra poäng. Sollentuna kommer tillbaka och är i kapp vid 13-13. Genom effektivt centerspel av Martin Rydh, nummer 1, som Bromma inte får grepp om kan Sollentuna B sedan gå ifrån till 22-15 och ta hem setet med 25-17.
   
I fjärde set byter lagen boll fram till 9-8 till Sollentuna då kommer ett ryck och Bromma går tar tre raka poäng. Sedan lyckas Sollentuna med allt, bra servande av Emil Gramström, nummer 8,och ett mycket bra nätspel gör att det plötsligt står 19-11. Efter detta tappar Sollentuna B helt tempot i sitt spel och Bromma är på väg i kapp, men en lyckad timeout vid 22-19 bryter trenden. Matchbollen blir lite av ett antiklimax, ett missförstånd i Bromma resulterar ett dubbelslag och matchen är Sollentunas.
   
Nästa söndag är det om igen hemmamatch i Helenelundshallen klockan 10:00 för Sollentuna B, alias Draget män i sina bästa år. För motståndet står då Norsborg. Aktuell tabell finns på http://www.volleyboll.se/Table.aspx?TournamentId=54333.