AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas C Herrar vinner en skön hemmaseger mot Solna

Samtidigt som det spelas elitvolleyboll i A-hallen så vinner Sollentunas C-herrar i B-hallen en riktigt skön hemmaseger mot Solna med 3-2 (17-25, 23-25, 25-20, 25-21, 15-8). Det finns många saker att glädja sig åt under och efter denna match, så som att det var säsongens bästa spel, att man vände 0-2 till vinst samt att C-herrarna i och med vinsten är klara för play-off i division 3 Stockholm.

Vinsten handlar till absoluta största del om tålamot och tävlingspsyke, vilket naturligtvis gör vinsten extra söt. Solna ställer upp med sitt f d division 1 lag, dvs spelare som har rutin och lugn, vilket kanske inte ännu är C-lagets största färdighet då de är i åldern 15-19 år. Trots det lyckas killarna, efter ett miserabelt första set, uppträda som om de hade minst 3-4 år mer erfarenhet och spela med ett lugn och stabilitet vilket gör att man vänder matchen.


övre raden: Mattias, Calle, Johan, Anders, Elias, Niclas
undre raden: Axel, Sean, Fredrik

Första set bjuder man bort via servemissar och spikes som sitter allt annat än där de skall. Laget hänger lite läpp a la tonårsmanér och det ser ut som om vi är på väg mot en 0-3 förlust. Men i andra set så visar killarna vad de kan och C-laget minimerar sina egna misstag och går från att ha servat ut, slagit ut och varit sena på droppbollarna till att göra precis tvärt om. 


Johan i servemottag, flankerad av Libro-Mattias och Anders

Tyvärr går gör man bort sig vid 23-23 i andra set, som man i det läget hade haft i sin hand. Sollentunas avslutar med två egna misstag – en serve ut och en spike långt ut. Ett 0-2 underläge borde kännas jobbigt, men trots det så jobbar C-laget på, för man känner att man är på uppåtgående.    


Calle och Fredrik, two brothers in arms, blockar i 4:e set

Tredje set startar annorlunda än de två tidigare, via att killarna tar ledningen och håller den mest hela vägen. 10-9, 13-11 och 16-12 innan Solna kryper i kapp och leder 18-19. Här känns det som om matchen är vid ett vägskäl – antingen tack och godnatt 0-3 eller också den andra vägen.  C-laget tar 4 raka poäng, vilket ett är ett enhandsblock av Johan, och så leder man 22-19. Därefter håller man undan och vinner med 25-20.


Axel nyper till

I fjärde set hamnar C-laget under 1-5, men är ikapp 9-9, går förbi med 14-11 i en starkt uppåtgående trend. Vi 18-18 står matchen och väger, för killarna känner att de är starkare och aldrig skulle vika ner sig i ett skilje. man får 22-21 och därefter servar Johan smart hem setet via välplacerade servar som gör att Solna inte kan utnyttja annat än kantanfall. 25-21


Johan i en av sina många poäng från vänsterkanten

I skiljeset känner C-laget att initiativet är deras och vågar spela ut hela sitt register. Fredrik har oturen med ett passaröverlägg men är så självsäker att han tar revansch på nästa boll via ett passaröverlägg som Solnaiterna borde dröma mardrömar om. 8-3 i sidbyte och det känns som segern är nära.


Calle servar

Anders drar in ett par tunga spikes innan Calle servar oss fram till matchboll. På en side-out sätter Johan matchbollen och säsongens bästa match är därmed vunnen.


Mattias, Elias, Anders och Sean jublar efter matchbollen är inslagen

Kan C-laget fortsätta i denna stil så ser framtiden ljus ut för dem. I och med segern säkrar de en plats i play-off mellan topp 3 i div 3 Stockholm.

I och med denna match tar Johan Silhammer timeout från volleybollen, pga att kronan kallar. På måndag är det inställelse hos Kungliga Flottan i Karlskrona – Simma lugnt, Johan!