AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas PU17 lag vinner Stockholm Volley Cup i genrepet inför SM-kvalet

Sollentunas PU17 lag vinner Stockholm Volley Cup i genrepet inför SM-kvalet och vinner 2 gånger mot Vingåker med 2-0, vilket är ett rejält styrkebesked.

 

 

I Stockholm Volley Cup deltar tyvärr inte så jättemånga lag denna säsong och till januariomgången av SVC hade bara Sollentuna, Södertälje och Vingåker bestämt sig för att komma. Det är å andra sidan inte illa, för dessa lag och klubbar har goda volleybolltraditioner och spelet blev därefter ritkigt bra i alla matcher.


David och Nils i block

Sollentunas 93-94:or, dvs PU17-laget, inleder mot Vingåker och gör allting rätt i första set som vinns med 25-14. Vingåker kommer igång i andra och bjuder upp till mer motstånd och har faktiskt setboll, men Sollentunakillarna tar hem det med 30-28 efter två serveess av Mattias.


Matteo slår

Alla i laget spelar stabilt och bra men att Mattias varit på ett par dagars träningsläger med Stockholm Distriktslag, syns då spelglädjen skiner om honom.


Fredrik avslutar

I andra matchen möter Sollentuna Södertälje och man tar en ganska komfortabel seger med 25-16, 25-17. Här tvingar lagledare Anders laget att spela mer förfinat oh svårt, men ändå lyckas killarna ta hem segern klar.


Block av Mattias och Fredrik

När det är dags för finalspel så är det Vingåker som står för motståndet igen och den här gången är Vingåkerskillarna med från början. Det blir en välspelad match med två lag från volleybollkunnandets rötter. Publiken runt i kring trivs medans killarna på banan levererar heta bolldueller.

Det är jämnt hela vägen, men Sollentuna lyckas vinna med 27-25, 26-24. Därmed har man slagit Vingåker 2 ggr om med 2-0, vilket är ett styrkebesked av killarna.


övre raden: Nils, Ludde, Matteo, Mattias, Jemil
undre raden: Fredrik, David, Sean
liggande: Elias och Anders (ledare)


…å så hade killarna en hejaklack också! Sånt hjälper har man ju hört….