AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunatjejer mästare i DistriktsSlaget

Stockholm blev mästare i DistriktsSlaget som spelades samtidigt som Grand Prix i Katrineholm och höll därmed för favoritskapet. I det segrande laget ingick 5 tjejer födda -94 från Sollentuna Volley.

 

I förhandsskriveriet på SVBF:s hemsida så utmålades Stockholm till inte solklara men endock favoriter i DistriktsSlaget. DistriktsSlaget, dvs volleybollens motsvarighet till TV-pucken, spelas som yngsta klass tillsammans med elitseriens Grand prix under trettonhelgen i Katrineholm.

De duktiga -94:orna i från Stockholmsklubbarna Sollentuna, Vallentuna samt Södertälje höll för trycket och vann turneringen. Därmed har Stockholm varit i final tre år i rad på tjejsidan och vunnit 2 av dem. Det  blev guld i januari 2007 med -92:orna, silver 2008 med -93:orna och så guld nu igen med -94:orna.


Stockholmslaget
övre raden: Rebecca, Annie, Amanda, Gabriella, Sara, Emilie
nedre raden: Paulina, Sophie, Gabrielle, Hedda, Therese
liggande: Frida

Sollentuna tjejer: Annie, Gabriella, Emelie, Sophie och Gabrielle
Vallentuna: Paulina, Hedda, Therese och Frida
Södertälje: Rebecca, Amanda och Sara

Segern var oomdiskutabel, men kanske aningen dyrköpt via en vänsterhand i gips och en stukad fot.

Gruppspelet inleddes trevande mot Örebrolän med en 25-21 vinst, men sen släppte nerverna och det blev 25-6 efter bl a 11 serveess från Vallentuna-Hedda.


Annie anfaller i mitten mote Örebrolän i gruppspelet

Stockholm hade Skåne i gruppspelet, dvs en tidig final, och Stockholm vann stabilt första set med 25-16. Som det så ofta blir i andra set så slappnar Stockholm av lite och släpper andraset med 25-27, men man tar sig i kragen i skiljeset klart med 15-9.


Paulina och Gabriella blockar Skåneanfall

I den sena semifinalen som spelades först 19:00 på måndagskvällen så råder inget tvivel om vart Stockholmstjejerna har ställt in siktet. Man avverkar Värmland med siffrorna 25-13, 25-12 vilket på volleybollspråk betyder nära nog utklassning.

Men segern över Värmland blir lite av en s k pyrrhussseger, för under slutbollarna så är olyckan framme och Stockholmslibro, tillika Sollentuna tjejen, Emelie bryter lillfingret. (tilläggas kan att den lilla tuffingen låter såväl lokal sjukvårdare så som akutläkare på Katrineholms sjukhus dra fingret rätt utan någonsomhelst smärtstillande – Respekt!)


Gabriella och Paulina blockar Skåne igen

Efter en lång väntan på tisdagsmorgonen inleds finalen 12:45. Att väntan varit lång visas via rätt taffligt spel från Stockholm inledningsvis. Man hamnar i underläge och rädslan att förlora börjar synas i tjejernas ögon. Ronny & Ragge, förlåt Ronny & Rickard, är erfarna herrar och gör ett par lugnande byten som stabiliserar upp servemottaget och så börjar marschen mot återkomsten i setet.


Stabil föräldraklack till Sollentunatjejerna.
Säkert värt varje mil i snöyran!

De tillresta föräldrarna och övrig publik bjuds nu stundtals på så bra vollyboll som 14-åringar i kan prestera, dvs inte så långt efter det som presteras av de äldre i Ungdoms-GP i hallen bredvid.

Stockholm jobbar i kapp och lagen följs åt till 26-26 då Frida ifrån Vallentuna går ner för att serva. Första serven är så bra att Skånes mottag inte blir bättre än att Annie kan göra poäng direkt på det dåliga mottaget. Därefter avslutar Frida förstaset med ett ess i krysset om man så säger.


Gabriella går över block i semifinalen mot Värmland

Ronny & Rickard visar sedan riktigt djup fingertoppskänsla till andra set då det låter Vallentuna-Hedda inleda servandet. 7-0 i serveess talar för sig självt. Därefter är Skåne ett slaget lag och blir faktiskt nära nog förnedrat i andra set. Det mest spännande som händer är när Frida stukar foten vid 19-10 och hon måste tas omhand under stor uppståndelse. Trots mer fokus på vad som händer bredvid planen lyckas Stockholmstjejerna vinna med 25-13 i andra set.


Annie servar och Gabrielle i framlinjen i semin mot Värmland

Stockholmstjejerna har därmed inte bara haft en rolig träningsvecka och ett GP fullt av intryck, utan de har även med sig guld med till länet. Att leverera under press är inte lätt men det grejjar dessa 12 tjejer denna trettonhelg, mycket tack vare de meriterade lagledarna Ronny Öberg och Rickard Viklund från Vallentuna.


Sophie och Annie under gruppspelet

Vi får avsluta med en hälsning från inblandade klubbar till Ronny & Rickard – en gång är ingen gång! Vi ser framemot när ni försvarar titeln med -95:orna!


Gabriella droppar över Skånes block i finalen