AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Grand Prix Katrineholm under Trettonhelgen – Sollentuna Volley invaderar

Under trettonhelgen så flyttar Sollentuna Volley i praktiken ner till Katrineholm. Måndagen den 5-6 januari spelas Grand Prix, Ungdoms-GP samt DistriktsSlaget i Duveholmshallen och Sollentuna Volley är representerade i 5 av 6 klasser.

 

Under jul- och nyårshelgen har Sollentuna sporthall inte stått tom utan istället används för högvarv. Förberedelserna inför GP-helgen i Katrineholm har gjort att det tränats nästan lika flitit som mitt under säsongen i hallen.

Grand Prix för damlaget

De fyra första lagen i elitserien när serien tar jul- o  nyårspaus efter 9 omgångar får spela Grand Prix. I år blev det Engelholm, Örebro, Katrineholm samt Sollentuna som får göra upp om GP-titeln samt prispengarna. 1:an möter 4:a och 2:an möter 3:an i semifinal.

Sollentuna ställs emot 1:a seedade Engelholm i den första semifinalen som spelas vid lunchtid (12:00) på måndagen. Lite senare på dagen ska Örebro och Katrineholm göra upp om finalplats nummer två.

Det har varit en del sjukdomar i damlaget under julveckan, men som det ser ut nu så har samtliga frisknat till och alla åker med till Katrineholm på söndag kväll.

Engelholm som misslyckades 2008 och blev utan titlar, har satsat vidare och värvat ytterligare till denna säsongen. Polskorna Ewa Kalinowska och Marta Slodnik är alltjämt de viktigaste anfallsspelarna på Engelholms planhalva.

Kommentarer från coach Johan Svensson:

– Våra prestationer på träningarna har varit av uppåtgående karaktär och under fredagens träning och lördagens matchspel så såg det riktigt bra ut. Med det laget Engelholm har i år så får de finna sig i att vara favoriter, men vi har gjort en bra scout och lyckas vi hålla oss till den samt att alla bidrar med allt som går att "kräma ut", så finns möjligheten till en skräll.


Johan Svensson och damlaget under lördagens träningsmatcher


Sara M under träning


Andrea under träning


Nätduell med Sara och Jeff

Ungdoms-GP

Placerade man sig blande de 6 främsta i U19 SM i Katrineholm i maj så var man kvalificerad till Ungdoms-GP som spelas parallellt med stora GP. Glädjande nog kom både Sollentunas killar och tjejer på 6:e plats och därmed är SVK i år enda klubben som är representerat i bägge klasserna.

Killaget har sin stomme i det lag som spelade U19-SM, men laget består endast av 7 spelare beroende på att UGP enbart innebär 3 el 4 tuffa matcher. Det är som att kliva in i SM-kvartsfinaler och då väljer killaget att inte åka ner med fler spelare än de som får spela. Laget är numer utspritt i Sverige, med Staffan, Andreas & Andreas på Volleybollgymnasiet, Fabian på Falkenbergs volleybollgymnasie och Axel, Calle och Fredrik hemma. Coachar laget gör som vanligt undertecknad, dvs Christer Ljung. Målsättningen är att minst nå semifinal, vilket om det stämmer under måndagen ligger i egna händer.


övre raden: Calle, Fabian, Staffan, Andreas E
undre raden: Andreas G, Axel, Fredrik (inklippt)

Spelprogrammet för killarna är:

09:20 : Sollentuna – Falkenberg
14:20 : Sollentuna – Team Valla

Övriga lag i andra gruppen är Falköping, Engelholm och Vindrarp.

17:30/19:00 : ev semifinaler och killarna kommer 1:a el 2:a i sin grupp.
Övriga placeringsmatcher går på tisdagen (10:15 bronsmatch och 13:00 final på centercourt)

Tjejlaget är inta alls samma lag som U19 SM-laget utan i stället en blandning av flickor födda 91-93. Laget har tyvärr inte lyckats hamna framför linsen, men består av Cili, Viktoria, Linnea, Amanda, Sara, Petra och Towe samt Björn Linderoth som coach. Målsättningen är att skaffa erfarenhet och spela bra.

Spelprogrammet för tjejlaget är:

09:20 : Sollentuna – Vallentuna
14:20 : Sollentuna – Södertälje

Övriga lag i andra gruppen är Hylte, Svedala och Gislaved.

Stockholms Distriktslag

Yngsta klassen under GP-helgen är volleybollens motsvarighet till ishockyns TV-Pucken. I år är det -94:orna som gör upp och uttagningen till Stockholmslaget skedde i november. Solletuna Volley fick med 5 tjejer av 12 i flicklaget och en kille i pojklaget.

Stockholmslagen har sitt traditionella träningsläger under nyårshelgen i Forsgrenska på Medborgarplatsen i Stockholm. Årets tjejlag leds av veteranerna i detta sammanhang, Rickard Viklund och Ronny Öberg från Vallentuna. Killaget leds av Johan Hanna och Simon Borsos. Johan kommer från Sollentunas elitlag men har starka rötter från Södetälje och Simon är sistaårselev på RIG och tillika Södertäljespelare.


Stockholms tjejlag under samling på träningen


Rickard Viklund och nästan alla Sollentunatjejer; Emelie, Gabriella, Annie, Sophie och Gabrielle (syns ej). Ronny figurerar i bakgrunden.


Annie drar på under träningen

Stockholms killag möter Södermanland, Skåne och Halland. Tjejlaget spelar mot Örebrolän och Skåne och därefter mot Värmland, Halland och Nordsvenska.

Finalerna spelas 12:45.

Viktiga länkar till Grand Prix helgen hittar man på SVBF:s artikel om helgen http://www.volleyboll.se/t3.aspx?p=713566