AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer tar tre viktiga poäng i Lindesberg

Sollentunas damer vinner den viktiga bortamatchen mot Lindesberg och kvalificeras sig därmed till Grand Prix som traditionsenligt spelas under trettonhelgen i Katrineholm. Segersiffrorna blev 3-1  (25-17, 25-20, 22-25, 25-19).

Sollentunas damer började matchen stabilt och vann de två första seten övertygande, även om det var ett väldigt ras vid ställningen 24-13, då Lindesberg vinner sju raka poäng innan setet avgörs. 

Sollentuna spelade matchen med en ny uppställning. Det var Darshaya Harrison, Emma Holm och Sara Lindberg som delade på centersysslorna i den här matchen. Framförallt Darshaya var svårstoppad genom hela matchen och unga Emma Holm gjorde också en positiv insats framförallt i den senare delen av matchen. Sara Lindbergs servar var på väg att vända det tredje setet, men det höll inte hela vägen och Lindesberg vann med 25-22.

Lyckligtvis så var Sollentuna med på banan igen när det fjärde setet skulle avgöras. Äntligen så fick Sollentuna stopp på Lindesbergs och seriens starkaste anfallsspelare så här långt, polska Malgorzata Lubera och i och med detta så blev det till slut en ganska säker resa emot Grand Prix platsen.   
 

Kommentarer från tränare Johan Svensson:

- Skönt att säkra Grand Prix platsen på egen hand. Jag tycker att vi återigen visar att det finns en bra bredd i laget. Vi har två spelare borta pga sjukdom men då finns det andra som tar chansen att kliva fram.

Resultat:
Lindesberg – Sollentuna   1 – 3  (17-25, 20-25, 25-22, 19-25)

Matchens spelare i Sollentuna:
Darashaya Harrison.

– – – –
Nästa match: Grand Prix i Katrineholm 5-6 januari