AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger i PU19 Stockholm Volley Cup

3:e omgången i Stockholm Volley Cup i PU19 klassen spelades i Sollentuna sporthall fjärde advents söndagen. Med jullovslediga RIG elever hemma så passade Sollentuna på att spela ett par matcher med killarna som inte spelat en boll med varandra sedan i maj. Ovanan av varandra lyste stundtals igenom, men naturligtvis slutade dagen med seger.

Nyss hemkomna från volleyboll metropolerna Falköping och Falkenberg samlades hela Sollentunas SM-lag från U19 i Katrineholm senast för att träffa varandra och spela ihop. Just detta gäng har inte spelat en boll tillsammans och heller inte gjort en träningstimme ihop sedan 5-6 placeringsmatchen mot Vindrarp 3 maj. Läs mer om U19 SM här.

Den 3:e omgången av PU19 Stockholm Volley Cup bestod motståndet bl a av Södertälje och åländska Jomala.


Staffan spikar

I matchen mot den ständige motståndaren från söder om stan, Södertälje, börjar killarna inspirerat och vinner första set med 25-15, trots att det är i just detta set som ovanan är som störst. Instruktionen från sidlinjen var inte svårare än att jobba med kommunikationen sinsemellan samt att spela så enkelt som möjligt. 25-15 säger att man lyckades mycket väl nå målen. I andra set så kopplade man in autopiloten och trots att man hade matchboll vid 24-23 så släppte man till skilje via 25-27.


å samme Staffan blockar

I skiljeset hamnade man under med 0-5 och såg mest ut som man stod och tänkte på julshopping i storstan. Vid underläge 5-10 vaknade man till och gjorde det välbehövliga rycket och spelade 10-1 på de sista bollarna. Vinst 15-11.


Axel spikar


Andreas G blockar

I matchen mot åländska Jomala så bytte vi lite platser på laget och bl a fick Andreas E gå ut på vänsterkanten och väl där hade han lekstuga. Trots att laget inte kanske hade maximal fokus så blev det 25-13 i första set.


Andreas E spikar

I andra set fick killarna instruktionen att vara mer offensiva i servandet, vilket fick effekten att siffrorna blev en aning större, 25-5. Jomala hade stora problem med både tyngre hoppservar samt välplacerade taktiska servar.


Hela laget: Andreas G servar och Staffan och Fabian är bak.
Axel, Andreas E och Calle är fram.
Fredrik står bredvid

Det var inte en lätt uppgift att försöka spela inspierat och på topp denna söndag, men det var heller inte vad dagen handlade om. Det viktigaste var att träffa varandra och spela ihop inför kommande Ungdoms-GP samt stundande SM-kval efter nyår.


Staffan i en backspike mot Jomala


Calle i djupt servemottag

Nu väntar välförtjänt julvila för dessa killar innan träning inför U-GP väntar.