AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Äntligen! Sollentunas herrar vinner hemma mot Falkenberg

Äntligen lyckades Sollentunas herrar i elitserien vinna en hemmamatch. Det var inte vilken match som helst då regerande mästarna Falkenberg kom på besök till sporthallen. Matchen var också en repris på förra årets SM-final då Sollentuna förlorade med 3-1 i matcher. Nu vinner Sollentuna över Falkenberg 3-0 (25-23, 25-23, 25-20).

foto: Olsin sportfoto, http://www.olsin.se/sportfoto

Förutsättningarna inför denna match var olika för lagen då Falkenberg radat upp vinster medan Sollentuna radat upp hedersamma förluster. För Sollentuna skulle matchen vara en liten fingervisning på hur det låg till med formen. Bägge lagen spelar denna säsong med samma stomme i laget som förra säsongen och därmed bli en bra värdemätare.
 
Sollentuna började matchen och första set bra och tog en liten ledning som man i princip höll setet ut relativt enkelt. I andra set började Falkenberg bra och var på väg att göra som SVK i första. SVK lyckades med några bra servar samtidigt som Falkenberg missade och setvändningen var ett faktum. Tredje set domierar SVK från start trots att Falkenberg kryper närmare i slutet är setet aldrig i fara. 3-0 SVK!!
 
Falkenberg gör ingen bra match och saknaden av Johan Andersson visade sig tydligt i denna match. Sämre servar än vanligt, sämre servemottagning och liten utdelning i anfall från kanterna. Jimmie Ivarsson försökte men räckte inte till denna kväll och  bortalagets Henric Johansson som i princip utnyttjades på alla positioner var lagets bästa spelare. I Sollentuna kliver 3 nya spelare fram och spelar sitt bästa spel för säsongen. Passaren Sebastian Thylander gör säsongens i särklass bästa match tillsammans med Diego da Gama Felicissimo och vår unga Södertäljelibro Johan Hanna.
 


Martin Yngerskog

Coach L-G Erikssons kommentarer:

– Äntligen vinner vi även de viktiga bollarna. Segern var rättvis men lite för enkel. Sanningen är att Falkenberg kan bättre men de spelade som vi genom att prioritera upp vissa spelare mer än vanligt. Idag var det dock vi som hade fler spelare som kunde avgöra. Även om det märktes att Falkenberg saknade Johan Andersson så var detta Falkenberglag det samma som slog Linköping nyligen med 3-1. Vi behöver verkligen inte skämmas för segern – spelar vi bra kan vi slå alla lag.


Matchens lirare i Sollentuna
Diego da Gama Felicissimo 

Falkenbergs matchreferat hittar du här…

– – – – –
NÄSTA MATCH

2008-12-18 19:00 Tierp – Sollentuna