Sollentunas C-herrar vinner borta med 3-0

Sollentunas C-herrar vinner bortamatchen mot Ekebyholm med 3-0 (25-23, 25-21, 25-23) efter en och en halvtimmes spel ute i Rimbo. Därmed hakar man på Solna i toppen av Stockholms division 3 inför juluppehållet.

Matchen var en måstematch efter den senaste förlusten och lite spänt var det allt i laget under inbollningen. Till matchen saknade vi dessutom Anders och Fredrik. Anders åkte med B-laget för att se till att de bibehöll sin serieledning och Fredrik kunde helt enkelt inte.

Så är mönstret att Sollentuna tar ett par bollars ledning, för att sedan slappna av och genast tappa ledningen. Det håller nästan på att sluta med setboll till hemmalaget men via en reflexräddning med foten av Axel så skaffar sig laget en setboll som de förvaltar väl. 25-23.


Axel och Niclas i block, med evige domaren Bosse Lindgren i bakgrunden.

Trots att vi skulle spela enkelt med enkla stadiga bollar till spikers, så blir anfallsprocenten inte så hög som den borde bli med tanke på kunnande hos de egna och moståndarlagets spelare. I andra set har C-laget dock ledningen klart genom hela setet och minskar ner misstagen i anfall men tyvärr inte i försvarsspelet. 25-21 


Calle, Elias och Sean

Med en 2-0 ledning i ryggen känns det dock som om det inte bör vara något problem att ta hem matchen och vi flyttar runt lite i uppställningarna. Sean går på vänsterkanten och Calle i mitten. Laget gör vad de behöver men förtar sig inte för det. 25-23.

Efter juluppehållet väntar Solna hemma och Södertälje C borta innan det blir ett play-off mellan topp 3 i februari-mars.