AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer får Norsjö på besök

Det är tredje säsongen i elitserien för Norsjö VBK. Klubben har kommit starkt de senaste åren och imponerar med en stark ungdomsverksamhet samt elitseriens mest välbesökta hemmamatcher. Årets upplaga av Norsjö ser ut att vara den mest slagkraftiga hittills och de är i år på allvar med och kämpar om Grand Prix platser med bl a Sollentuna.

Inför den här säsongen har de förstärkt med tre spelare, en i varje lagdel. Passaren Josephine Tegenfalk är 20 år från Vallentuna och har under säsongen varit en viktig del i deras framgångar.

De två internationella importerna debuterade i Sollentuna Sporthall under Svenska Cupfinalen. Miyuki Kuroiwa är en japansk bollbegåvning, inte lika stor och kraftfull som förra årets stora anfallsstjärna, Claudia Houle, men oerhört allround och erfaren efter 7 år som proffs i den japanska andraligan.

Mer fysisk är då den andra utländska spelaren i laget, centern Carrie Beck. Senaste säsongen spelade hon i universitetslaget New Mexiko.

- Dessa tre är spelare som vi behöver ha ett extra öga på förstås, säger damlagets tränare Johan Svennson. Vi vill också gärna klara av att spela med mer fart även utifrån banan. Under träning har det sett bra ut men inte lyckats hålla i detta spel när det väl kommer till matcherna.

Matchen spelas söndag 14 december kl 14:00 i Sollentuna Sporthall.

Välkomna!