AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Decemberomgång i yngsta klassen av Stockholm Volley Cup

Söndagen 7 december spelades decemberomgången i yngsta klassen av Stockholm Volley Cup i Vasalundshallen i Solna. Yngsta klassen betyder 10-11 åringar som spelar Volley2000 med studs. Sollentuna var där med inte midre än 7 lag från sina grupper F97, F98 och P97, P98 som spelade i FU13- respektive PU13-klasserna. Från 9:00 på morgonen till strax efter 15:30 på eftermiddagen spelades många härliga bollar.

 

I killklassen så gick det bäst för P98 som slutade 2:a. I semifinalen skrällde de och slog sina äldre klubbkompisar från P97 med 2-1 (20-25, 30-28, 15-13) efter ett gastkramande andra set där P97 Volleyboys hade 4 matchbollar. Glädjetjuten över vinsten hördes i hela hallen och därefter firade killarna med varsin klubba, trots godisförbud. Så bra som killarna i lag Spikarna spelade har de nog inte gjort någon gång förut.


Joel spelar bagger och Fredrik är beredd

Finalen mot Södertälje Toblerone blev inte mindre spännande. P98 Spikarna låg under med 11-19 när finalnerverna släppte och de sakta började gå ikapp boll för boll. Efter att bägge lagen haft setbollar så lyckades P98 tillslut ta hem första set med 28-26.


Niklas servar med Joel och felix bredvid sig

Andra set fick samma mönster men här räckte det inte ända fram och Södertälje vann med 25-22. Även i skiljet var Täljekillarna lite steget före som de vann med 15-10.


P98 tackar för god match: Felix, Niklas, Joel, Fredrik och lagledare Mikael.

P97 Volleyboys var egentligen i en klass för sig men fick som sagt sen spela om 3-4 plats mot Tierp. Den matchen tänkte man inte slarva bort, trots underläge i första set, och man vann med 2-0 (25-20, 25-14).


Viktor på väg att anfalla

Sollentunakillarna placerade sig därmed på fina 2:a och 3:e platser.


P97 Volleyboys lite från ovan

På flicksidan så gick det inte sämre där, snarare ännu bättre. F97:orna har satt som standard att alltid spela final och i denna omgång så höll man på traditionerna och spelade final mot sig själva. Lennart, Annika, Micke, Tommy & Co har en härlig rotation på lagkonstelationerna och det tycks inte spela någon roll hur de ställer upp.


Lag Sollet Ayos i aktion

F97 placerade sig därmed i toppen och kom sen även på 4:e plats.


Ella i lag Sollet Tuso spelar fram bollen till passaren

Olof och Elins grupp med F98:or var också med och spelade med ett lag. Målsättningen var att spela bra och vinna set, vilket man även lyckades med.


Olof värmer upp tjejerna innan match


Kajsa & Co i F98 beredda till spel