AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

3:e omgången av FU19 Stockholm Volley Cup

Stockholm Volley Cup rullar på med 3:e omgången av FU19-klassen och Sollentuna har två lag som placerar sig 2:a och 4:a. SVK E, eller F94:orna, är de som placerar sig 4:a efter att ha fått spela några av de tuffare matcherna de har gått på länge.

Sollentunas Flickor 94:a har en tung höstsäsong bakom sig då man tränat och matchat extremt hårt, till stora delar på egen begäran. Till den sista höstomgången var det tveksamt om gruppen skulle få ihop ett lag, men till sist var det precis 6 tjejer som kunde vara med – och det är de inte ledsna över trots en del förluster.

Träningen den senaste veckan har handlat om att komma till anfallsposition så att laget kan anfalla längs med hela nätet. Målsättningen i 3:e omgången av FU19 SVC var inte högre än att spela bra och anfalla från alla positioner. Detta betydde att både vänster, center och höger skulle vara passbara.

Laget för dagen betod av Hanna, årets kapten och för dagen höger, Gabriella och Emelie vänster, Klara och Gabrielle center och Carro som passare.


SVK E på plan

Tjejerna inledde att spela mot de äldre klubbkompisarna i inledningsmatchen. I första set hänger tjejerna med med och gör många bra bollar. Lite lättläst blir det då laget anfaller med lite för stor procent på vänsterkanten. De äldre Sollentunatjejerna kan enkelt ställa dubbelblock och hur duktiga dagens vänsterspikers än är blir det för tungt för dem att vinna setet på egen hand.


Hanna servar hårt

I setpausen pratar vi om att verkligen utnyttja hela nätet och se det ger resultat. Klara och Gabrielle tar för sig i mitten och Hanna gör poäng nästan varje gång från sin högerkant. Att vi lyckas med detta beror på stabilt servemottag/defence samt även Carros passar.


Klara i centeranfall

Laget har faktiskt ledningen mot sina äldre klubbkompisar med 21-20, men tappar därefter andra set och matchen med 21-25 efter, som vanligt, bra servande av Tina Thurin.


Gabriella på sin vänsterkant

I matchen mot Södertälje, som för övrigt är på väg att ta över ledartröjan från Vallentunas på flicksidan i Stockholmsområdet, så visste vi att vi skulle hamna i ett speltempo långt högre än vi är vana vid. Att vara tuffa i nät med block var ett måste för att inte se löjliga ut samt för att försvarslinjen skulle ha en chans.


Klara i mitten igen

Laget är mer tänt än de förmodligen varit någongång hittills i höst, för visst har vi mött Södertälje förut men denna gång kände vi att vi hade mer att sätta emot.

Visst leder de duktiga Täljetjejerna med (ca) 12-8 och 14-10 men det finns dessutom Rally-bollar där Tälje spikers slår en och två gånger och som F94 räddar för att sedan avgör av egen kraft. Det finns även bollar där både Gabrielle och Klara faktiskt skrattar efter att bollen sitter på motståndarnas sida då de lyckats med sina centeranfall. Anfallsträningen har mao gett utdelning.


Hanna i servemottag

Södertälje vinner 1:a set med (ca) 25-19, siffror som man skall vara mer än nöjda med. I setpausen ger laget sig själva VG i betyd, vilket coachen håller med om. Till andra setet pratar vi om att våga vara mer tuffa i defence och kliva in och ta för sig.

Det är lättare sagt än gjort för i 2:a set skruva Södertälje upp tempot och F94 ligger (rättvist) under med 7-17 innan operation upphämtning börjar.


Emelie spikar

Via att våga utmana i block/försvar samt ha lite kyla i eget anfall lyckas tjejerna komma lite ikapp till 13-18, men Södertälje vinner även andraset med (ca) 17-25.

Kommentaren efter matchen var "roligaste matchen denna höst" och från sidan kan man bara hålla med. Vi visste att den största skillnaden att möta ett lag som Södertäljes FU19-lag (tillika deras A-lag) var tempo i bollarna. Tjejerna sliter och rör sig över hela plan och lyckas för det mest ändå vara beredda att anfalla från alla punkter, vilket som sagt var dagens målsättning. Gabriella får även känna på lite taktiskt spel då Södertälje i stora delar försöker göra det så svårt för henne som möjligt med taktiska servar och prioriterat block.


Emelie, Klara och Carro blockar Södertälje

Sista matchen för dagen går mot Team Gotland. Man blir faktiskt på gott humör varje gång Team Gotland är med, för bortsett från att de är trevliga som spelare och ledare och har en härligt dialekt, så får de än alltid att glädjas över sporten. Förstå hur långt de åker för att vara med och spela och ändå är de så possitiva! De egna logistiska problemen försvinner i golvspringerna i jämförelse! Heja Team Gotland!


Carro passar

Vid det här laget har laget passerat zenit i dagens formkurva, för lite egenutnämt kände vi oss som 50,1% favoriter i denna match. Vid ledning 23-22 i första set försvinner dock setet med än serve i nät samt två mindre lyckade servemottag därefter. Setförlust 23-25.

I andraset lyckas inte Sollentunatjejerna uppmana krafter att vända matchen och i stället blir det en rekyl på det fina spelet. Spelet hackar lite och man gör det onödigt svårt för sig och samtidigt lätt för Gotländskorna. Det är lätt och samtidigt dumt att snacka bort en förlust, men ofokus gör att siffrorna rinner i väg till (ca) 14-25.


En tongivande spelare i Sollentunas ungdomsvolley

Skulle man bara titta på resultatet så kanske det skulle se ut som en dålig dag på jobbet, men så var det absolut inte. F94 har spelmässigt levererat på träningsinstruktioner och har bara de senaste veckorna tagit ett rejält steg frammåt.

Nu är det juluppehåll där 5 av tjejerna skall representera Stockholm i DistriktsSlaget. Därefter är det långt till nästa omgångar av FU17 och FU19, vilket betyder att vi hinner ta ännu fler kliv frammåt.

Det finns mycket att glädja sig över en dag som denna, t ex Gabrielles och Klaras starka centerspel, Hannas lyckade högerinhopp, att Emelies är tillbaka på vänstern samt att en av de mer tongivande ungdomsspelarna även levererar stort på 218 cm's näthöjd.