Dragets första förlust är ett faktum, Södertelge B tog skalpen

Tyvärr slutade den tidiga seriefinalen i div 2 Södra Svealand med en knapp förlust för Sollentuna B. Förväntningarna inför matchen var ganska låga efter att flera spelare lämnat återbud och truppen var endast 6 man stark. Matchen började emellertid väldigt märkligt. Södertelge hade bara ställt in skorna på plan och vips ledde SVK B med 11-0. Resten av setet blev en transportsträcka där Södertelge försökte få ordning på framförallt sin servemottagning och säsongens största setvinst skrevs till 25-7.

Till andra set kom ett helt annat Södertelge ut. Spelet var jämnt och setet stod och vägde men för lite bett i SVK:s anfall gjorde att hemmalaget segade sig förbi och sedan rann ifrån till 25-20. I tredje set tog Draget tillbaka initiativet och ledde med några bollar hela tiden. Smart spel i kombination med fantastiskt försvar ledde till setvinst med 25-21. Fjärde set glömmer vi snabbt. Misstagen blev för många och en viss trötthet började smyga sig in. Södertelge var verkligen inne i matchen och verkade starkare, setet förlorades med 25-15.

I sista setpausen konstaterade Sollentunagubbarna att de faktiskt hade ett i sammanhanget ungt lag. Nya krafter kunde därmed uppbådas och laget tog en tidig ledning i det gastkramande sista setet. Trots ledning med 13-9 kunde man tyvärr inte knyta ihop säcken. Södertelge avslutade starkt och hade ett antal setbollar innan man avgjorde till 18-16.

Trots förlusten var det en väldigt positiv stämning i bilarna hem, Draget gjorde en jättebra match och har fortfarande serieledningen. Vi tar med oss en grym inställning, skärpa hela matchen och ett starkt försvar till nästa helgs hemmamatch mot Strängnäs. Tack till Södertelge för ett snyggt arrangemang med bl a kaffeservering.