Sollentunas C herrar vinner med 3-0 mot Norsborg B

Sollentunas C herrar spelade sin sjätte match för säsongen och vann med klara 3-0 (25-20, 25-20, 28-26) efter dryga timmens spel i Helenelundshallen. I och med vinsten går laget upp i delad ledning med Solna i div 3 Stockholm och nästa söndagen väntar bortamatch mot Eskilstuna.

Till dagens match ställde C herrarna upp med minsta möjliga trupp pga resor, jobb och andra aktiviteter kom i mellan. Det var dessutom som så att tränaren fick dra på sig matchtröja och hoppa in, vilket killarna uppskattade. De båda första seten följde samma mönster där laget inledde första och andra set lite svagt. Man gick på lite för hårt och värderade inte lägena och bjöd motståndarna på misstag.

Axel och Anders i dubbelblock

Första set startade med ett 5-10 underläge innan man kom igång men därefter spelade man 20-10 på setets resterande bollar och vann med 25-20. Framförallt lyckades kantspelarna variera sitt anfall och göra poäng på dropp och shots.

Fredrik, Johan, Calle (skymd #15), Axel och Anders

Andra set startar på samma sätt trots att vi lovat att ta en stabil ledning och köra på. Laget lät det inte rinna iväg så långt utan var ikapp vid 8-8 tack vare enkelt spel med få misstag. Lagen följs åt men Sollentuna drar ifrån tack vare tyngre anfall där Anders dominerar på vänsterkanten.

Anders och Christer i försvar

I tredjeset så startar laget bättre och har en liten ledning hela tiden med 9-7, 11-8, 13-10. Därefter drar man iväg till en 18-11 ledning och ser ut att gå mot en säker set- och matchvinst. På slutet vill man show:a lite extra och laget försöker låta spelande tränare få många avslut som möjligt. Setet innehåller även dagens boll där Axel gör en panncake, följt av spelande tränares dykning och en sitt/liggande drive från Axel som sånär innebär poäng.

Calle anfaller i mitten

Norsborg bjuds in i matchen och ledning 23-20 vänds till underläge 25-26. Via ett centerblock och ett avslut i mitten har C herrarna vänt och skaffat sig matchboll. På matchbollen blir motståndarnas servemottag inte bättre än att laget får straffsparksläge, vilket inte bränns.

övre raden: Calle, Anders, Johan
undre raden: Christer, Axel, Fredrik

Ett av målen med dagens match var att kommunicera mer på plan och på den punkten blir det klart godkännt. Dagens match var en laginsats. Försvarsarbetet får även det godkänt då gratisbollarna plockades upp utan problem. Det som gör att siffrorna inte blir större än vad de egentligen borde bli är att anfallsprocenten var för låg. Killarna kan mer på denna punkt men det känns ändå som om det är ett steg i rätt riktning efter den svaga insatsen mot Södertälje förra helgen (knapp 3-2 vinst).

Lagkapten Anders var dagens spelare i C-laget men alla 6 får klart godkänt för insatsen.