AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

3:e omgången av FU17 i Stockholm Volley Cup med F94

Dagen innan första advent spelades 3:e omgången av FU17 klassen i Stockholm Volley Cup. Sollentunas har brett deltagande med hela 4 lag. 93:orna har ett lag, 94:orna 2 lag och 95:orna ställer även upp med ett lag. Bäst för dagen gick det för 94:orna som framåt 17-tiden hade placerat sig som 4:a.

 

F94 brukar ha med två lag, SVK Toker & Kloker, men till omgång 3 av FU17 Stockholm Volley Cup var det bara ett lag som deltog. Stukade fötter, förkylningar och lite annat kom i mellan första advents helgen. 9 tjejer åkte till Tellushallen (som hade värme, golv med fäste samt duschar inomhus – inget vi är bortskämda med) för att ge gärnet på volleyboll plan.

För F94 så handlade gruppspelet om att möta bägge Vallentuna-lagen. I första matchen mot Vallentuna 2 hade man setboll i första set men tappade setet ändå. Därefter vann man andra set någorlunda stabilt och avslutade även med att vinna skiljet. Denna matchen pågick i nästan 1:40 vilket satte sina spår i tjejerna.


Annie i servemottag

I andra matchen mot Vallentuna 1 hade man även där setboll i första men förlorade setet med 25-27. Lite snöpligt rann även andra setet i väg med (ca) 20-25 i en match där vi kände att vi hade det spelmässiga övertaget.

Via att Vallentuna 2 slog 1 med 2-0 hade därmed alla slagit alla och Sollentunas F94 hamnade sist i gruppen på setskillnad. I kvartsfinalen ställdes tjejerna mot Kolbäck där man även denna gång tappade inledande set efter att ha tappat 18-15 till 20-25. Därefter vann man andra set och när man hade 9-3 i skiljet så började leendet hitta läpparna och man kände att man skulle vinna, vilket laget gjorde med 15-7.


Laget firar vunnen boll

I semifinalen var det dags för Vallentuna 2 igen, dvs de man slog i gruppspelet. Vid det här laget hade tjejerna haft schemat spela-spela-döma-spela och 5:e matchen i rad utan att vila kunde bara gå på ett sätt. Här kom dagens minst lysande insats och F94 inkasserade en klar 0-2 förlust, tyvärr. Stundtals spelade man så bra volleyboll man kunde och imponerade, men tröttheten gjorde att felprocenten helt enkelt var för stor. Lite synd dock, för laget hade varit välförtjänt av en finalplats.


Servemottag igen med Annie, Gabriella och Carolina vid nät

Därefter var det dömning igen av finalmatchen för att sedan ställa upp och spela om 3-4 placeringen mot Vallentuna 1. Tjejerna var bestämda att ta lite revansch för 0-2 förlusten i förmiddagens gruppspel, men inledningsvis så blev det inte som man ville.


Emilie lyfter bollen

Vallentuna tog ledningen med 17-9 efter riktigt blekt spel. Lite flyt fick tjejerna via ett par lyckade serverotationer och vips var de närstan ikapp vid ställningen 20-17, men setet gick inte att vända. I andra set ställer vi de piggaste benen på banan (klockan var nu passerad 16:30) och det resulterade i en stabil setvinst. Skiljesetet startar illa med ett 1-4 underläge som hämtas hem till 4-5, men sen rycker Vallentunatjejerna för att till slut vinna med 10-15.


Gabriella vid nät

Det kändes som om F94 lika gärna kunde varit i final och med det tuffa schemat man hade så kan man inte förvänta sig topp-matcher i varje match. Dagens målstättningen var att hålla i grundspelet samt anfallla längs med hela nätet och inte lägga över gratisbollar i onödan. Detta får tjejerna klart godkänt i även om det fortfarande finns mycket att hämta hem i servandet där det missas alldeles för mycket.

Ser man till de bra bollarna så är F94 på rätt väg i utvecklingen och fortsätter utvecklingskurvan de kommande månaderna så kommer det inte att handla om 4:e platser framöver. Vinnarinstinkten har smugit sig in i laget och bitvis krigar man på ordentligt över hela banan. Att det görs så många poäng som det görs idag från mitten och högerkanten visar att F94 utvecklat sig till att vara ett mer komplett spelande lag. Sådant tar tid att öva in och när det sitter lite bättre, och misstaget inte är lika många, kommer dessa tjejer bli jobbiga att möta. Bollsäkra i försvar och duktiga på att anfalla från alla punkter,

De övriga Sollentuna-lagen lyckades även de bra. F93:orna, som missade seedningsomgången, har nu spelat upp sig från nederst i rankingen och vann nu röd grupp (el division 1 som det egentligen heter). Nästa omgång spelar de i svart grupp (el elit som det egentligen heter). De yngre 95:orna kom på 2:a plats i röd grupp, vilket betyder att Sollentuna har 3 lag pland topp 8:a. Slå det om ni kan!