C herrarna vinner kylslagen match med minsta möjliga marginal

Sollentunas C herrar vinner hemmamatchen mot Södertälje C med 3-2 (23-25, 21-25, 25-23, 25-16, 15-12). Vinsten i den kylskåpskalla B-hallen satt hårt inne och trots att spelet egentligen aldrig fungerade bra lyckades man vända 0-2 underläge till vinst. Siffrorna i skiljeset, 15-12, skulle lika gärna kunna vara en beskrivning på temperaturen i sporthallen. I och med vinsten hakar C laget på Solna i toppen av division 3.

Det var kallt i sporthallen denna söndag – riktigt svinkallt. Vi som tränade i B-hallen förra säsongen när de höll på med simbassängsrenoveringen trodde vi visste hur kallt det kan bli i B-hallen, men det var ingening mot söndagens kyla i B-hallen. Fingervantar och ullstrumport åkte på i timeout:erna och publiken gick omkring klädda som de skulle på polarexpidition.

Förhållandena var med andra ord bland de sämsta man kan tänka sig. En sporthall som inte håller bästa standard samt nu även utan värme. Vem säger att dagens ungdom är bortskämda? Ja inte gäller det Sollentunas sportande ungdomar, för dagens upplevelse är svårbegriplig för oss skattebetalare.

Matchen då? Derbyn mot Södertälje brukar alltid betyda kul matcher med gratis tändvätska. Så var det nog nu också, men lite av laddningen frös allt bort. Första set inleds med en 7-1 ledning efter fint servande av Elias. Killarna tror därmed att man är på väg mot en säker set- och matchvinst och lägger tyvärr in autopiloten, vilket naturligtvis straffar sig.


Elias

Ledningen hålls till 23-21, men där uppstår hjärnsläpp a la grande och bortalaget vinner första set med 23-25. I setpausen bestämmer sig killarna att vi fortsätter med samma formation i andra och kör över Tälje, men spelet blir mesigt och vi lyckas aldrig på allvar hota motståndarna i våra avslut pga sviktande servemottag. Finns lägena så fegas det lite onödigt mycket. Chocken är total när Södertälje vinner även andra set med 21-25. 


Johan, Anders och Axel

Till tredje set vaskar vi om rejält i uppställningen, mest för att väcka liv i killarna, och se det ger resultat.  Spelet är långtifrån i närheten av vad laget kan prestera, men C herrarna håller utminstånde ledningen hela setet och vinner med 25-23 efter att ha bränt lite onödigt på slutet.

I fjärde set kommer killana loss och närmar sig vad man kan. Johan gör en starkt set och blockar som aldrig förr. Axel och Calle gör även anfallspoäng och setet vinns med 25-16.


Niklas

I skiljeset leder C herrarna med 12-10 men släpper sedan upp gästerna till 12-12 via två avslut ut. Därefter tar man 3 raka poäng och det är inte en slump att det är Axel som tillslut får sätta matchbollen till 15-12.

Att vända 0-2 till vinst är alltid mentalt starkt även om man gärna glömmer stora stycken av matchen. Bäste spelare i SVK C för dagen blir utan tvekan Axel, som matchen igenom visar att han lärt sig något från Solna matchen senast. Axels inställning var dagens behållning. Tyvärr måste resten i laget komma ur sin matchkoma, för Axel kan inte dra lasset själv. Niklas skall ha med beröm godkänt för sin instats. Det var Niklas andra volleybollmatch någonsin och han inte bara visar vilken lirare han är med boll utan han visar även en klart positiv lagkänsla med sitt slit och snack på plan.

Nästa söndag tar C herrarna emot Norsborg B på hemmaplan (Helenelund 10:00). Vi ser redan fram mot en urladdning då.