AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas damer förlorade mot Örebro

Örebro – Sollentuna  3 – 1  (25-16, 25-20, 21-25, 26-24)

I en viktig och intressant match kommer vi tyvärr hem utan poäng.
Känslan är lite besvikelse och helhetsinsatsen får ej riktigt godkänt.

Vi pratar mycket om att vi skall vara laddade/ fokuserade och samtidigt slappna av på banan, men vi klarar inte av detta riktigt utan spelar en stor del av de första 2 seten alldeles för blekt och tycker lite synd om oss själva.

I de första 2 seten är vi ständigt ett par poäng efter utan att Örebro behöver bekänna färg speciellt mycket. Visst gör vi en del bra saker även här, men vi måste ha ett helt annat tryck och attack i spelet om vi ska kunna hota dem på riktigt.

I tredje set får vi en liten bjudning in i matchen då Örebro släpper lite på trycket samtidigt som vi, när vi har kniven på strupen, börjar blockera och spela bättre anfall. Vi vinner tredje 25-21 och vi är på gång.

Fjärde set startar därför ologiskt med 2-7 och 6-13 med massor av egna och dåliga missar. Vi hittar sen spelet igen och är klart bättre än Örebro resten av setet, men tillfälligheter gör att Örebro tar fjärde set. Vi har några lägen på slutet av setet och vi hade säkert haft minst lika stor chans som Örebro i ett femte, men tyvärr hade vi för dålig start och det är också några av dessa bollar vi hade behövt i slutet.

– Totalt set en hyfsad baggermatch. Vår passare Carla gör en godkänd insats. Emma B får godkänt för sitt spel. Dede gör ett friskt inhopp och gör nytta i framlinjen. Andreas serve är bra matchen igenom. Nu ska vi träna hårt en period framöver och slipa bort lite ojämnheter i spelet, avslutar assisterande tränare David Ottosson.