AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sollentunas B Herrar vinner igen – framgångssagan forstätter!

Det som händer i Division 2 Södra Svealand är närmast att beskriva som en framgångssaga. Från att ha spelat på volleybollens bakgård under många år gick Sollentuna B i år upp till division 2 Södra Svealand. Den segersvit och det spel som Draget, män i sina bästa år, levererat är lysande. Denna helg tog de ytterligare en seger och denna gång med 3-0 mot Eskilstuna Babylon.

I första set är som om lagen känner på varandra, Sollentunas spel går lite på tomgång. Inget riktigt tempo och Babylons lite okonventionella spelsystem (en mix av det klassiska W:et och roterande passare) bidrog till att det blir jämnt ända fram till 22-22. Då lyckas Draget med att gå ifrån till 24-22 och lagen byter sedan boll och setet slutar med 25-23 till Sollentuna B.

I andra går Babylon in och rycker ifrån i början av setet till en ledning med 6-2. Draget replikerar direkt upp till 5-6 och håller sedan avståndet och går även ifrån upp till 14-12. Sedan vänder Babylon igen genom ett servande som vållar problem för Sollentuna och går från ett underläge 15-17 till ledning 21-17. I det här läget hade Babylon verkligen medvind och publiken (ca 50 personer) lyfte sitt lag genom ett mycket engagerat hejande. Publikens ljudnivå var nytt för spelarna i Draget, som på sin höjd brukar ha några yngre familjmedlemmar närvarande. I ett försök att bryta genomför Sollentuna ett byte vid ställningen 17-19 men trenden fortsätter och man tappar ytterligare två bollar. Setet vänder sedan igen genom bra servar från Martin Rydh som tyvärr sätter serven i nät vid ställningen 23-21. Trots setboll vid 24-23 lyckas inte Draget, män i sina bästa år, avgöra utan Babylon går upp till 24-24. En pressad serve från Johan Fransson och ett hårt högeranfall (blocktouch) från Andreas Eriksson avgör setet som slutar 26-24.

Till tredje set byter Babylon passare, möjligen i ett försök att vända på matchen. Det lyckas dock inte utan Sollentuna har ett kraftigt mentalt övertag och setet blir aldrig spännande. Tidigt går Draget ifrån till en 14-5 ledning och sedan är resten transportsträcka och setet slutar 25-15.

En eloge till Jonas Andersson som om igen gick in och passade förtjänstfullt och Johannes Nyberg som gick in och spelade tryggt trots att inte ha tränat på ett par veckor.

Kommande söndag finns chansen att se om sagan fortsätter. då är det hemmamatch i Helenelundshallen klockan 11:00 mot Järnboås. Aktuell tabell finns på http://www.volleyboll.se/Table.aspx?TournamentId=54333.