AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

4x Stockholm Volley Cup i Sollentuna

Sollentuna Volley arrangerade på söndagen andra omgången av Stockholm Volley Cup i inte mindre än 4 klasser. Det spelades FU19, PU17, FU13 och PU13 i Sollentuna Sim- och Sporthall från kl 13-19.

När klockan dragit sig en bit efter 19:00 så kunde man konstatera att Sollentuna vunnit PU13, FU13 och PU17 samt kommit 2:a och 3:a i FU19. Inget dåligt söndagsfacit för Sollentunas ungdomar.

Sollentuna Volley hade inte mindre än 12 lag igång under söndagen. För de äldre lagen blev det extra utmanande då en del började med att spela bortamatch i divisionsspelet och en del avslutade med bortamatch. En hel del logistik från ledarna krävdes för att få ihop dagens tuffa schema.

I de yngre U13-klasserna dominerar Sollentuna både resultatmässigt samt till antalet deltagande lag. I flickklassen ställde Sollet upp med inte mindre än 6 lag. Fyra lag kom från den breda F97 truppen och 2 lag kom från den kommande generationen i F98, anförda av Olof och Elin.

Resultatet i FU13 blir att Sollentunas F97 lag Maganda och Matamis kommer 1:a och 2:a före Södertäljes Glamour lag. Andra segern i SVC på 2 möjliga – inte illa!

I pojkarnas yngsta klass, PU13, blir det inte sämre utdelning. Sollentuna Volleyboys, dvs P97, vinner före Vingåkers duktiga 3-manna lag och på 3:e plats kommer SVK Skruvarna, dvs P98. Vi glädjer oss extra åt att "grannfejden" från herrarnas elitserie består hela vägen ner till PU13-klassen i Stockholm Volley Cup.

Sollentunas killag i U17-klassen har vind i seglen denna höst och stärkta av finalplatsen i 3-kungaslaget i Kungälv går killarna in i 2:a omgången av Stockholm Volley Cup och vinner av bara farten. Fast riktigt så enkelt var det inte, för laget fick stryk av Södertälje Guys i gruppspelet med 0-2 (15-25. 27-29) efter lite onödigt lojt spel, speciellt i första set. I finalen vände man ett 0-1 underläge till vinst 2-1 (17-25, 25-23, 15-13). Snyggt jobbat Sean, David, Niclas, Nils, Dimitri och Ludde!

I äldsta tjejklassen, FU19, ställer dessvärre Vallentuna inte upp denna säsong, vilket devalverar kvalitén en smula. Men i toppen spelas det fin volleyboll ändå och inget säget att Vallentuna skulle hamna på en framskjuten position om de valde att delta. Premiäromgången slutade med Sollentuna-seger där SVK C, dvs F91-92, vann en stenhård match med 15-13 i skilje ute i Hammarby Sjöstad. Täljebrudarna kom fyllda av revanschlust till Sollentuna sporthall och släppte inte ett set under turneringen. SVK C gör en bra insats och spelar i finalen mot Tälje en bitvis riktigt bra volleyboll. Första set är öppet med en 20-21 ledning för Tälje. Vid 23-24 har Sollet-tjejerna bra läge men lyckas inte avgöra. Ett avslut på parallellen döms ut av domaren och det jämna första setet är slut. I andra set tar orken slut lite för Sollet-tjejerna och det rinner iväg till 13-25.

I skuggan av de äldre systrarna i SVK C så smyger Sollentuna 94:or upp och placerar sig på 3:e plats i FU19. De gör det faktiskt via att inte övertyga i någon match utan att istället hållla en hög lägsta nivå. Vad som händer då man lyckas prestera lite mer på topp blir spännande att se.