Första förlusten för C herrarna

Sollentunas C herrar åkte på säsongens första förlust borta mot Solna med 0-3 (15-25, 18-25, 19-25). Efter en 0-3 förlust får man vara försiktigt med analysen så att den inte väger över till bortförklaringar, men fullt så illla som siffrorna visar var det inte.

 

Trots att A herrarna hade den längsta bortamatchen på lördagen och trots att 3 amigos i A-laget inte var i säng förens bortåt 03:00 så klev de och ställde de upp på match med C herrarna på söndagen. Bara det är värt en eloge. Solna har dragit ur sitt division 1 lag och är nu en oberäknelig motståndare i division 3 där kvaliteten på motståndet varierar kraftigt beroende på uppställning. Till denna match i Solnahallen kom nog bägge lagen med en så bra uppställning man kan tänka sig.

C herrarnas lag för dagen har aldrig spelar ett set tillsammans och varje uppställning vi hade var ny. Vissa killar har inte ens spelat en boll tillsammans, i alla fall inte på samma sida nät. Därför blev matchinledningen sådan att Sollentuna famlar runt lite och bjuder på för många egna misstag. Första set startar med underläge 8-12 och det rinner iväg försnabbt pga underkänt servemottag till 15-25. Solna utmanar oss på en kant-kant duell som vi tyvärr förlorar mest pga egna misstag.


Fredrik passar

I andra set flyttar vi in Albin i mitten vilket ser ut att ge resultat. Det bankas boll rejält men samtidigt så vill inte misstagen riktigt sluta återkomma. En liten ledning i andra set förbytts mot underläge och i pressade lägen lyser ovanan med de nya lagkompisarna igenom. Samtidigt fortsätter Solna att spela kant-kant och tyvärr är det ett vinnande spel för dem. Setset slutar 18-25.


Johan shotar

I tredje set är killarna fullt övertygade om att nu lossnar det, men si det gör det inte och i stället är det så att i pressade lägen så gör laget det extra svårt för sig. Dessutom vill inte riktiga spelglädjen infinna sig och det är lite moloken stämning i Solnahallen. Trots det så känns det som om killarna är på väg att jobba sig in i matchen, men ett serveövertramp i fel läge gör att 3:e set försvinner även det.


Anders, Calle och Johan S

En 0-3 förlust är inget man tatuerar på bröstet men man skall heller inte dra för stora växlar på det. Varje set innehöll en uppställning av spelare som inte helt spelat tillsammans. Nu har de gjort det och den erfarenheten är lagd åt handlingarna. Är vi glada att Solnas division 1 gäng numer finns i division 3? You bet! Det är matcher som denna som utvecklar oss och vi tackar Solna-iterna för det. Sen skall man inte sticka under stol med att det är svårspelat i Solnahallen. Röda linjer på brunt trägolv! Inte ens med kikare kunde man från coachposition se vad linjerna fanns. Hur skulle då spelarna kunna se det?