AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sviten är bruten för Sollentuna B. Första 3-0 vinsten ett faktum!

Efter att ha vunnit fyra matcher i rad med 3-1 kom nu äntligen första 3-0 segern för Sollentuna B, alias Draget. På förhand såg matchen mot Sickla, som inte vunnit någon match i division 2 Södra Svealand, ut att kunna bli just en 3-0 seger. Ett litet varningens ord fanns då de förlorat mot Södertelge B, som leder serien, med bara 6 poäng.

Matchen blev dock aldrig en kamp utan Sollentuna B kunde ta hem en relativt enkel seger. Genom hela matchen försökte Sickla dra ned tempot och Sollentuna höja. Långa stunder lyckades Sicklas taktik och spelet kändes "Som en miniräknare i kyla där siffrorna inte hänger med tangenttryckningarna.". Genom ett stabilare spel med få misstag kunde Sollentuna B ta de poäng som behövdes för att vinna första set med 25-17.
 
Direkt i starten av andra set ryckte Sickla till en 5-0 ledning. Draget, män i sina bästa år, hade nog inte mentalt avslutat setpausen och ingenting blev rätt. Bollar lades på spelare som inte var på rätt plats eller förväntade sig att få ett pass. Efter detta arbetade sig Sollentuna B successivt tillbaka in i matchen. Vid ställningen 14-17 gick Christopher Serre bak för att serva. Hans långa servar vållade problem för Sickla, Sollentuna B gick upp i ledningen med 18-17 och fick genom detta ett mentalt övertag och kunde vinna setet med 25-22.
 
Tredje set var till en början jämnt men Christopher Serre gick återigen bak för att serva och Sollentuna B ryckte. Vid ställningen 15-10 blev det så tur för Andreas Eriksson att serva och använda de långa svävande servarna som visat sig effektiva. Servesviten blir åtta poäng och setet är i praktiken avgjort. Sickla tar timeout och stör Sollentuna B:s spel men inte mer än att setet slutar 25-16.

I dagens match gick Jonas Andersson in som passare då de ordinarie passarna var skadade respektive sjuka. Hans insats, och även Tobias Zetterlund som vänsterspiker, ska ha ett speciellt omnämnande. De båda gjorde en mycket bra match och bidrog till vinsten.
 
Nu har Draget, män i sina bästa år, tagit fem raka segrar och åker kommande söndag till Eskilstuna för att möta Eskilstuna Babylon i Munktellarenan klockan 13:00.

Aktuell serietabell finns på http://www.volleyboll.se/Table.aspx?TournamentId=54333