AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Vingåker är inga drömmotståndare på söndag

Sollentunas herrar möter Vingåker på söndag och det blir en tuff match. De senaste tre åren har inga matcher av värde mot Vingåker gått Sollentunas väg.

Varför är då Vingåker inget drömmotstånd? De passar inte Sollentuna helt enkelt eftersom de spelar ett snabbt spel anförda av sin otroligt duktige passare Dave Egan som nu även kan fördela bollar till lagets amerikan Mark Burik. Mark verkar vara en bra förstärkning, i senaste matchen tog han flest poäng, hela 25 stycken, varav 22 var anfallspoäng. Visserligen är bara två omgångar spelade men Mark leder också poängligan på 42 poäng,

Sollentuna försöker spela ett liknande spel, snabbt och med tyngdpunkt på blockförsvar. Hittills har Sollentuna gjort två medelmåttiga insatser och med Vingåker som motståndare ökar pressen och svårigheten. Om Sollentuna ska vara med och slåss i toppen kan man inte inleda med tre förluster, vinst är alltså av största vikt på söndag.

Inför förra matchen talades det om inställning i laget och det gäller fortfarande. Det räcker inte att lagkapten Martin Yngerskog och centern Peter Jonsson spelar bra, de kan inte ensamma vinna matcherna, utan hela laget måste ha rätt attityd. Med 100 procents insats på söndag kan Sollentuna bryta trenden och bli vinnare igen.

Matchstart kl 17 i Sollentuna Sim- och sporthall, välkomna!