AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Seger mot Elverket och 3 viktiga poäng!

Elverket – Sollentuna VK 1-3 (25-19, 20-25, 14-25, 22-25)

Damerna fick en efterlängtad revansch efter den snöpliga förlusten (ledning med 2-1 och både 21-19 i fjärde och 14-12 i femte) i söndags då lagen ställdes mot varandra i kvalificeringen till Nordiska mästerskapsfinalen. Det var hemmalaget som började bäst samtidigt som Sollentunas normalt sett främsta anfallare, Sara Mild och Andréa Jacobsson, hade svårt att skapa poäng på de lägen som erbjöds.

Matchen tog dock en vändning och i de avslutande tre seten så var det Sollentuna som utan att glänsa var det klart bättre laget. Sollentuna vann med 3-1 och får därmed 3 poäng i tabellen vilket kommer att vara betydelsefullt inför den svåra fortsättningen med matcher mot RIG Falköping hemma på söndag och därefter svenska mästarna Örebro på bortaplan.
 
Johans kommentar
Jag kan inte säga att jag är imponerad av matchen som helhet. Vi anfaller med allt för lite fart och tryck på våra kanter och det ser trögt ut för det mesta. Elverket bjuder oss dock på en hel del poäng och tack vare det samt att våra centrar för dagen, Lovisa och Johanna, lyckas bra tillsammans med Carla i mitten. Vi har högt satta mål med vår servemottagning och det momentet går väl inte att vara annat än nöjd med.

Cissi är matchen gigant och gör sin bästa servemottagningsinsats jag sett henne göra och hon blir också vald till bästa spelare i Sollentuna. Emma Berglund gör en gedigen insats och bidrar starkt med bra servemottagning men även några anfallspoäng. Sara och Andréa gör ingen stor anfallsmatch och effektiviteten blir något lägre än vad som är brukligt. Kanske kan det vara de 13 seten vi spelade i helgen som sitter i benen. De spelar dock upp sig under matchen och bidrar till segern genom att kämpa sig igenom kampen.

Nästa match
Nu på söndag kommer RIG Falköping på besök. Matchen startar 14:30. Välkomna!