AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ytterligare en förlust i Finland

Sollentuna möter lokalkonkurrenten Elverket i sista gruppspelsmatchen i Nordiska mästerskapen i finska Somero. Sollentuna startar med Carla, Andréa, Johanna, Sara, Ellinor, Lovisa i första set. Medelåldern är 20,7 år.

Elverket – Sollentuna 3-2 (25-23, 24-26, 22-25, 25-22, 16-14)

Sollentuna spelar stundtals briljant volleyboll men gör fortfarande för många enkla misstag, kanske de fem seten från lördagens match satt kvar i ben och huvud hos tjejerna. Helgens tre matcher har varit mycket lärorika och borde stärka dem inför onsdagens derbymatch mot Elverket.

Johans och Davids kommentarer
Mycket trist förlust. Vi ville verkligen vinna och kunde ha vunnit matchen med 3-0 om vi varit lite skarpare. Vi ger bort första set efter att ha varit före hela vägen. Andra och tredje set spelar vi stabilt utan att göra några fantastiska saker och vinner med hyfsad bagger och variation. Fjärde set är under all kritik och nivå från båda lagen och tyvärr var vi lite sämre än Elverket. I avgörandet startar vi långsamt och hamnar under men är ikapp och förbi vid 11 p och skaffar oss 2 matchbollar genom bra block försvar fram till 14-12. Efter servemiss och för lite struktur tappar vi ytterligare 3 poäng och det är slut.

Nu måste vi ladda om och fortsätta våran väg uppåt inför seriematchen på onsdag mot Elverket borta. Vi har en bra taktik och full koll på dem så de kommer att behöva vara bra om de skall ta oss på onsdag.

Här följer en "under matchen-rapportering" nedskriven av Claes-Göran.

Tjejerna öppnar starkt med bra serve av Elli och bra försvarsarbete och bra anfall av Andrea, ledning med 8-7 vid första tekniska. Lagen följs sedan åt i poängprotokollet. Emma Berglund byts in på serve i stället för Elli, ställning 12-11. Ledning 16-14 vid andra tekniska efter bra anfallsspel av Sara M. Elin kommer in vid ställningen 18-16 på serve i stället för Johanna, bra serve som gör att Elverket inte kommer till något bra avslut och Sara M kan avgöra med en välplacerad spike. Elverket får efter bra servar kontakt och går förbi 21-22, tjejerna utjämnar men Elverket gör ett nytt ryck och skaffar sig 2 setbollar, 22-24. Första setbollen blockar Andrea ner Mia Arnborg, men efterföljande serve av Carla går tyvärr ut. 23-25.

Andra set samma uppställning men Emma Berglund börjar i stället för Ellinor.
Lovisa börjar vårt servande med ett serveess, men sedan blir Elverkets blockeringar för effektiva för våra tjejer och Elverket tar ledningen med 3-5, Cissi Skoog gör några fantastiska räddningar men ställningen 5-8 vid första tekniska. Bra servande av Andrea, två indirekta serveess gör ställningen till 9-11. Serveess av Sara 12-13. Bra serve av Emma B och block av Lovisa gör ställningen till 15-14. Elverket replikerar snabbt efter ett serve ess av Malin S går Elverket till 15-16-ledning vid andra tekniska time-outen. Sara Lindberg kommer in och servar i stället för Lovisa och Johanna blockar ner ett centeranfall, nu är det kamp om varje boll. Carla gör ett serveess och bollen efter blir en mycket spektakulär boll som avslutas med att Andrea får en "straffspark" från Elverket som hon sätter till 20-18-ledning. Tyvärr gör tjejerna därefter ett rotationsfel, men tar genast tillbaka serven och går till 22-19 när Elverket tar sin andra time-out. Ett missförstånd mellan Carla och Sara M gör ställningen till 22-21. Elin kommer åter in på serve och SVK skaffar sig 2 setbollar. Elverket klarar första med ett stabilt block mot Sara. Time-out SVK 24-23. Serveess av Anna Klockare gör ställningen till 24-24. Lovisa sätter ett centeranfall och ny setboll som Carla sätter med ett fint överlägg.

Tredje set, samma uppställning som i andra set.
Setet inleds med dålig servemottagning och Carla får omöjliga bollar att spela på och Elverket får en smakstart 0-4, Johan tar time-out. Vi vinner tillbaka bollen och Lovisa servar ett indirekt serveess och Johanna är effektiv framme vid nätet och tjejerna är i kapp 4-5. men Elverket gör ett nytt ryck och har 5-8 vid första tekniska time-outen. Elin kommer in på serve, tyvärr lyckas vi inte blockera anfallet och Elverket kan tack vare bra serve av Anna Klockare dra ifrån till 8-12. Bra servar och bra samspel mellan Carla och Lovisa plockar in poäng efter poäng 12-12. Bra servande av Carla och utmärkta passningsutvägar gör att ställningen är 16-15 vid andra tekniska time-outen. Ledning 20-18 efter fint försvarsspel av Cissi Skoog, då tar Elverket time-out. Därefter sidoutar lagen sig fram till 23-21 då Elverket tar sin andra time-out. Bra serve av Lovisa ger setbollar till tredje set, tyvärr servemiss, men efterföljande sidout slår Andrea säkert bollen block ut, 25-22.

Fjärde set, samma uppställning som i tredje set.
Carla börjar det med ett snyggt överlägg, men Elverket visar att man inte tänker ge sig frivilligt och med bra serve och att våra tjejer inte sätter sina spikar gör att Elverket tar ledningen med 2-3 bollar och går till ledning med 4-8 vid första tekniska time-outen. Bra blockering av Carla och Lovisa och anfallsspel gör att tjejerna kommer närmare 11-12. Tyvärr sviktar servemottagningen och Elverket går fram till 12-16 vid andra tekniska time-outen. Elin kommer in på serve vid ställningen 13-17, bra servar med ett serveess och anfall av Sara ger 17-17. Via bra blockeringar och block-ut-anfall samt ett serveess går tjejerna fram till 21-18. Elverket knappar in poäng efter poäng och ingen av tjejerna vågar riktigt avgöra, 21-21, Johan tar time-out men det hjälper inte, 21-22 ett uppställningsfel och blockering ger Elverket setboll 21-24 som sedan Elverkets finska spelare sätter 22-25.

Femte avgörande set, samma uppställning som i fjärde set.
Båda lagen har bra sidout 2-2, sedan rycker Elverket 2-4. Elin kommer in vid 4-5 på serve, tyvärr gör vi enkla fel och Elverket får ett par gratispoäng, 4-7 och Johan tar sin första time-out. Vår blockering är nu för långt ifrån nät vilket leder till att Elverket får möjlighet att slå in bollen i "brevlådan", 4-8 vid sidbyte. Via lite turligt vunna bollar är tjejerna i kapp 8-9 men sedan kommer ett enkelt misstag igen 8-10. Snabbt mittenanfall av Lovisa ger 9-10. Elverket replikerar 9-11, Andrea sätter en viktig spike och Elverket slår ut och i nät och vi är i ledning med 12-11, Elverket tar time-out. Mittenanfall av Mia Arnborg ger 12-12. Sara rullar in 13-12. Sara Lindberg kommer in på serve och Anna Klockare trampar över 14-12. Servemiss ger 14-13, via en serve som rullar över nät kanten utjämnar Elverket till 14-14, efterföljande boll vinns av Elverket, åter igen dålig servmottagning 14-15, Anna Harlin avgör matchen med en snygg överläggning, 14-16.