AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Andra gruppspelsmatchen blev jämn

Sollentuna – Somero FIN 2-3 (12-25, 25-22, 25-17, 17-25, 11-15)
Startsexa: Carla, Andrea, Johanna, Sara M, Ellinor, Lovisa

Uppvärmning inför Someromatchen, glad Cissi

Spelet mot Somero är mycket bättre än i första matchen mot GMP Olympic och man ser att tjejerna verkligen kan spela bra volleyboll, tyvärr fastnar laget alltför ofta i vissa rotationer där man har svårt med servmottagningen vilket gör att anfallsutvägarna blir för enkla och avsluten inte tillräckligt effektiva. När Sollentuna får ordning på sin servmottagning och gratisframspel kommer laget att bli svårstoppat. Carla Bradstock blir utsedd till bästa spelare i Sollentuna.

Sollentunas libero Cecilia Skoogs första kommentar efter matchen är inget vi förmedlar här. Men när hon fått andas lite och inte fått en dator upp i fejan direkt efter förlust säger hon: – Det är en tråkig förlust men vi kommer igång och man ser stundtals hur bra vi faktiskt är, vi orkar inte hela vägen och när vi tappar en boll så följer det alltid med några fler, tråkigt men vi tar med oss allt det positiva från den här matchen och ser fram emot att möta Elverket i morgon.

Tränare Johan och David kommenterar: – Vi gör över hela matchen sett en bra taktisk match vilket är roligt då vi hade jobbat mycket med taktiken under förberedelserna. Vi klarar tyvärr inte att spela tillräckligt skarpt från första boll utan behöver 10 poäng för att hitta vårt spel. Sedan följer 2,5 bra set innan vi blir passiva och klarar inte av att sätta den press som behövs för att vinna mot ett så bra lag som Somero. Positivt annars är Cissis andra halva, centerspelet som går framåt, Carla gör åter en häftig match, avbytarna som kommer in samt att vi är tuffare från spikerpositionerna under de set vi vinner än vad vi sett tidigare.

Ställning 8-9 i femte set och 10-13 i femte set