AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Första gruppmatchen i Finland

I första matchen ställdes Sollentuna inför det estniska laget GMP Olympic från Tallin. Sollentuna förlorar tyvärr med 3-0 (25-17, 25-10, 25-14).

Startsexa: Carla, Sara M, Louise, Darshaya (Dede), Andrea, Johanna samt Cissi som libero.

Efter en trevande inledning med enkla misstag av båda lagen tog GMP kommandot tack vare bra serve och det stod 2-8 till GMP vid första tekniska time-outen.Vid ställningen 8-13 vaknade Sollentuna till och presterade bra anfallsspel och Sara Mild hade bra serve. SVK plockade poäng efter poäng med bra block och anfall och tvingade GMP till time-out vid 13-15. Vid andra tekniska time-outen är ställningen 13-16. Lagen växlar sedan poäng mellan varandra och vid ställningen 15-18 drar GMP åter igen ifrån och skaffar sig setboll vid 16-24 som SVK räddar, men missar därefter serven. Första set till GMP 17-25. Sara Lindberg och Elin Warner kommer båda in under slutet av setet för att serva.

SVK startar andra set med samma uppställning. GMP startar med bra serve och rycker snabbt åt sig en ledning med 1-7, då Johan tar sin första time-out. Time-outen gav resultat och Sara Mild satte bollen block ut. Ställningen är 2-8 vid första tekniska time-outen.

GMP:s passare lyckas sedan serva bort SVK och GMP leder plötsligt med 6-16 vid andra tekniska time-outen. Vid ställningen 8-18 kommer Sara Lindberg in för att serva och gör det så bra att GMP inte lyckas hålla mottagningen kvar utan den går över så att SVK får möjlighet att avgöra. Tyvärr inte bättre än att GMP lyckas rädda upp den. Andra set 10-25. Även i detta set kommer Elin Warner in och servar och spelar försvar i stället för Darshaya i baklinjen.

Tredje set startas med samma uppställning. Detta set hänger SVK med i bättre ifrån början, men sedan börjar en av de duktiga tvillingarna i GMP att serva och gör det så bra att SVK får svårt att komma till bra avslut. 3-8 vid första tekniska time-outen. Därefter servar både Dede och Sara M bra så att SVK utjämnar till 10-12. Ellinor gör entré och byter med Dede. Sedan är det GMP:s tur att sätta press med bra serve och drar då ifrån till 11-15 då Johan tar time-out för att försöka bryta deras passares bra servande. 11-16 vid andra tekniska time-outen. Vid 13-19 kommer Sara L åter in för att serva istället för Johanna F och gör det åter igen bra men GMP lyckas ändå vinna poängen och går sedan ifrån till en säker seger med 14-25.

Mindre bra servemottagning, för många servemissar och egna enkla misstag gör att SVK aldrig är riktigt i närheten av GMP som vinner helt rättvist.

Till bästa spelare i SVK utses Andréa Jacobsson.

Tränare Johan Svensson säger: Det är ett bra lag vi möter. Jag vill inte säga att vi inte räcker till men för att matcha lag som GMP Olympic så har man inte råd att slappna av för då får man 0-5 i baken direkt. Vår servemottagning sätts under press under perioder. Vi spelar första bollen med en för hög båge vilket gör att vi får ett svårt utgångsläge även om bollen i perioder landade framme hos Carla. Estniskorna är framför allt individuellt skickliga och värderar de svåra lägena på ett bra sätt. Våra spelare är inte lika rutinerade och gör inte samma värderingar idag.