AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Reseberättelse från damlaget i Finland

Sollentunas damelitlag är i Finländska Somero för att kvala till final i Nordiska klubbmästerskapen. Det spelas gruppspel i tre grupper och ettan samt bästa tvåan tar sig till final. Här kommer en berättelse direkt från tjejerna!

Resan började med att vi skulle samlas hemma hos lagkapten Sara igår. Några av spelarna skulle åka från Sollentuna men vår kanadensiska passare Carla satt inte på det tåget dom skulle ta. Paniken började stiga hos alla då hon inte hade en mobiltelefon som fungerade. Vi visste inte hur vi skulle få tag på henne men vi styrde upp det så bra vi kunde och letandet höll på i en timma innan Elin kom hem till Carlas lägenhet där hon befann sig. Det visade sig att hon hamnat på tåget mot Märsta istället för mot Stockholm. Alla drog en lättande suck när vi fick reda på att hon var återfunnen!


Carla till vänster, nu återfunnen, Darshaya till höger.

Väl inne vid Stadsgårdskajen fick vi reda på att det var Amorella som skulle ta oss till Finland. Våra hytter låg under bildäck och vissa började få lite smått panik men med fyra i varje hytt så fick vi lugna varandra. Hungriga som vi var styrde vi mot buffén och vi njöt i fulla drag av den goda maten!

Då vi var tvungna att ställa fram klockan en timma för att komma i finsk tid så blev klockan ganska mycket innan vi gick och lade oss men vi släckte lampan innan midnatt. Efter en något stormig natt var vi uppe med tuppen och åt en mycket god frukost med både gröt och "babymuffins".


Glada miner?

Efter en kort bussresa från hamnen kom vi fram till hotellet där vi fick 11 singelrum och 1 dubbelrum och i dubbelrummet finns det bastu – vi är verkligen i Finland nu! Vi hann inte mer än landa i våra rum förrän det var dags för en kort träning och den var väldigt välbehövlig. Vi fick mjuka upp våra kroppar efter resan och även röra lite boll så nu är vi väl förberedda inför kvällens match.

Ännu ett drama dök upp när vi kom tillbaka till hotellet. Darshayas hotellrum gick inte att få upp och snälla som vi är (Andréa och Emily) skulle vi hjälpa till. Vi tassade ut i våra handdukar och precis när vi kommit ut slog vår dörr igen och där stod vi – utlåsta i bara handduk! Våra snälla lagkamrater fick hämta extranycklar i receptionen som ligger i ett annat hus dessutom så nu har även vi kommit in i vårt rum!

Snart är det dags för den första lunchen här i Finland och sen börjar vi ladda för fullt inför kvällens match. Alla i laget mår bra och är förväntansfulla inför kvällens uppgift, där vi tar oss an GMP Olympic-Tallinn!


Nu är det laddat!

Vi återkommer efter matchen, håll tummarna!

Vid datorn Andréa och Emily