AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Norsjö tog tredjeplatsen i Svenska cupen

Bronsmatchen i Svenska cupen mellan KFUM Göteborg och Norsjö blev en oväntat jämn tillställning. Norsjö tar enkelt hem det första setet, men Göteborg gav sig inte och spelade upp sig i andra och van tredje och fjärde set. Det avgörande setet blev också en jämn tillställning men när det skulle avgöras klev Norsjös nyförvärv fram och avgjorde.

Norsjö inledde svagt och KFUM Göteborg hängde med upp till 10 lika i första set. Sedan lade Norsjö in en högre växel, minskade de egna misstagen samt ökade trycket i serven och de kunde enkelt vinna med 25-14. Norsjös nyförvärv visar här sin klass, passaren Josephen Tegenfalk ger dem ett helt annat tempo än tidigare, Japanskan Miyuki Kuroiwa och Amerikankan Kerri Beck, som anslöt till laget för första gången i Sollentuna, ger också laget en helt annan stabilitet i försvarsspelet och ett högre tryck i anfallet.

Även i det andra setet blev det inledningsvis jämnt, men skillnaden här var att Norsjö inte riktigt kunde lägga i en högre växel. Fram till ställningen 18-17, till Göteborg, hade Norsjö missat hela 6 servar och ett otal antal anfall. Men efter det visar Norsjö återigen vilka det är som är det bättre laget och vinner med 25-20.

Norsjö missar mycket i inledningen, men när laget har hunnit träna ihop sig kommer de att kunna ge många av elitseriens topplag en match, japanskan Miyuki Kuroiwa är en riktig lirare och visar hög kvalitet i många moment.

I det tredje setet byter Nörsjös coach, Anders Ingelsson, in flera nya spelare och det märks direkt då Göteborg tog en ledning med hela 12-5 och 16-8. Göteborg spelar bra och samtidigt som Nörsjö inte får spelet att fungera alls, tempot sänks, sämre anfallslägen och en servemottagning som inte fungerar. Göteborg utnyttjar Nosjös misstag samtidigt som de minskar sina egna och Göteborg tar en komfertabel setseger med 25-15.

I det fjärde setet byter Norsjö tillbaka de flesta spelarna, men Göteborg ångar på och tar även här en stor ledning, 8-1. Återigen är det servemottagningen som inte fungerar för Norsjö. Men efter den första tekniska time outen får Norsjö ordning på sitt spel och kommer ikapp vid ställningen 9 lika. Göteborg ger sig dock inte utan drar ifrån igen och Norsjö har fortsatt problem med sin servemottagning. Göteborg håller sedan den ledningen genom setet och tvingar Norsjö till ett femte och avgörande set.

Även det femte setet blir jämnt, men nu är det Norsjö som för matchen igen och Göteborg som kämpar ikapp. Och när setet ska avgöras är det Miyuki Kuroiwa som kliver fram och tar flera viktiga anfallspoäng. Hon får också äran att slå in matchbollen från högerkanten och Norsjö vinner med 15-12.

– Det blev onödigt spännande, vi spelade spänt och var för dåliga i block- och försvarsspelet, samtidigt gör Göteborg en bra match, de spelar som underdogs och går på i alla moment, säger Norsjös coach Anders Ingelsson.