C Herrarna vinner på bortaplan

Sollentunas C herrar spelade sin andra match i Stockholms serien borta mot Norsborg och vann med 3-0 (25-18, 25-9, 25-12) efter en timmes spel. För dagen passade man på att öva lite inför kommande JSM och lånade in Albin Eriksson som center.

 

Första set startade man lite trevande, gjorde några onödiga misstag och lät siffrorna springa iväg lite väl mycket. Trots det är det inte dåligt spel när man får till det. Det är bara lite för mycket servmissar och avslut som inte hittar hem. Servemottaget sitter kanske inte heller perfekt innan man hittar rätt positioner. 


Laget i egen serve i första set med Axel, Johan och Albin i framlinjen


Albin servar


Anders på sin vänsterkant

I andra set bestämde laget sig att hålla ner misstagen och spela på varje boll, vilket siffrorna 25-8 visar. Här fungerar laget bitvis klockrent och avslutsprocenten är mycket hög. Albin har även en serveserie med flera servess i rad, fast Axels rekord om 16 raka serveess rår han inte på.


Axel på sin högerkant


Laget i andraset. Fredrik (skymd) Calle, Axel, Anders, Mattias och Johan

I tredjeset är ambitionsnivån den samma, dvs att inte släppa till onödigt stora siffror och avsluta matchen snyggt. Det blir några enkla misstag kring 13-7 och ledningen krymper till 13-10, men sen hittar killarna tillbaka till rytmen igen och vinner tredjeset klart med 25-12.


Johan droppar förbi blocket


Fredrik passar

Dagens roliga var att Elias och Fredrik delade på passarjobbet och att Albins inhopp visar potentialen i gänget. Nu leder C herrarna serien efter två omgångar, vilket kanske inte betyder så mycket. Det är slutställningen som är avgörande.


Albin (igen) på väg att göra en av sina tunga hoppservar