AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Draget ångar på och vinnner igen – 3:e raka!

Sollentuna B Herrar vinner sin 3:e raka seger av 3 möjliga i division 2 södra svealand. Denna gång spelade man mot Norsborg borta och vann med 3-1 (14-25, 25-21, 25-23, 25-17). Fortsätter Draget på detta sätt är det kanske dags att revidera målsättningen om att hamna någonstans i mitten av serien. Grattis grabbar!

Läs vad laget själva säger om matchen och seriestarten!

Den fina starten för Draget i division 2 Södra Svealand håller i sig. I helgen tog "nykomlingarna" Draget sin tredje raka seger då man slog Norsborg på bortaplan.

Draget inledde med ett mycket darrigt spel i första set med mycket egna missar och inget bett i anfallet. Norsborg kunde enkelt gå ifrån redan i inledningen av setet och var aldrig hotat utan vann med klara 25 – 14.

Efter setpasuen var det ett nytt lag som kom in på planen. Draget tog direkt kommandot och gick i från med fyra poäng tidigt i settet. Intensiteten i försvaret hade ökat och servmottagningen blev stabilare vilket ledde till att matchen jämnat ut sig. Lagen följdes åt fram med ungefär samma avstånd och Draget tog hem settet med 25 – 21.

Till set tre vaskar Draget om bland centrarna för att bättre matcha Norsborgs centrar. Lagen följs åt fram till ställningen 6 – 5 till Norsborg i detta läge uppmärksammar en Dragetspelare domaren om att Norsborg har haft fel servare. Efter en stunds hetsigt dividerande mellan de båda lagen, sekretariat och domare resulterade det i ett gult kort på en spelare ur Draget och Norsborg fortsätter med rätt servare en poäng rikare. Här kunde matchen ha vänt till Norsborg favör för humöret hos vissa av spelarna i Draget var inte på topp efter det beslutet. Efter en timeout några bollar senare tar dock Draget sig samman och setet blir jämnt ända in i slutet och Draget vinner med minsta möjliga marginal 25 – 23.

I fjärde set rycker Draget och går ifrån till 8-2. I detta läge börjar Norsborg ha tappat lite hopp. De klarar aldrig att resa sig utan Draget kan utan större problem ta hem det fjärde setet med 25 – 17. En avgörande faktor i matchen är förutom att Draget ryckte upp sitt mottagningsspel och minskade på sina misstag var att de började spela insidan av huvudet och inte i alla lägen gå på med 110%. Nämnas bör också att Draget hittade ett effektivt vapen i sitt tunga backspikespel, något som Norsborg inte kunde matcha.

Draget går med den segern upp i serieledning. Kommande helg är det hemma match igen i Helenelundshallen klockan 11 på söndag. Då kommer Team Valla B som idagsläget också är obesegrade att få möta Draget, män i sina bästa år!

Aktuell tabell finns här http://www.volleyboll.se/Table.aspx?TournamentId=54333