Herrar C startar med hemmavinst i Division 3

Sollentuna herrar C inledde division 3 säsongen 08/09 med en stabil 3-0 vinst mot Eskilstuna. Matchen spelades 17:00 i A-hallen och var över på 64 minuter och med setsiffrorna 25-16, 25-20, 25-23. 

 

 

Efter att 3 spelare kommit in på volleybollgymnasiet och att ytterligare en spelare går på Falkenbergs volleybollgymnasium, så är spelartruppen för Herrar C en aning tunnnare än förra året. Sen är det en del nya som börjat och som kommer att göra entré vart det lider under säsongen. Till premiärmatchen hemma mot Eskilstuna var det det gamla gardet som ställde upp, med nytillskottet Mattias som libro.

Laget hade bestämt sig för att oavsett hur motståndet såg ut så skulle man hålla eget spel och fokus uppe och inte tappa onödiga bollar eller set. Mattias är ny i laget och har inte spelat tävlingsmatcher innan. Dessutom hade Fredrik precis tagit av gipset på högerhanden men det hindrar honom inte alls från att gå in och spela center som om han inte gjort annat sedan dagisåldern.


Lagbild Herrar C
stående: Elias, Fredrik, Mattias, Johan, Anders, Calle
på knä: Axel


Elias på väg att serva

Matchbilden blev den att Sollentuna tog ledningen i alla set. I första set hade man totalt fokus hela tiden och släppte aldrig in gästande Eskilstuna någon gång. Därmed blev det siffror som 25-16.


Ander anfaller

I andra set känner man att man har greppet, vilket tyvärr också medför att fokus släpps än aning. Man har ledningen hela tiden men släpper lite för många bollar på slutet och siffrorna blir inte bättre än 25-20


Calle & Elias vid egen serve

I tredjeset tar man ledningen med 10-7 men låter Eskilstuna komma i kapp och förbi vid 16-16 till 16-18. Efter en rad enkla misstag så står det hux flux 19-22 och läget börjar blir lite väl utsatt.


Johan i servemottag

Herrar C vinner en viktig boll till 20-22 och sedan går Johan ner och laget vinner 5 raka bollar i hans serve och ser till att inte släppa set.

Premiären är avklarad och killarna får ett betyg pendlande mellan G+ och VG-. Man visar vad man kan men har en bra bit mer att ge. Roligast var att se Fredrik tillbaka igen samt Mattias som libro.