AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Stockholm Volley Cup startade för säsongen med FU17

Stockholm Volley Cup drog igång för säsongen på lördagen med omgång 1 i FU17 klassen ute i Vallentuna. Sollentunas F94, som nu lämnat Volley2000 bakom sig och enbart spelar 6-manna volleyboll, hade 2 lag med sig som spenderade en hel dag i Tellushallen. Första matchen startade strax efter 9:00 och sista bollen för dessa lag spelades 17:30. Till slut hade de placerat sig 5:a och 6:a.

 

 

 


F94 lagbild
övre raden
: Hanna, Gabriella, Klara, Annika, Josefin, Annie
undre raden: Gabrielle, Carolina, Sandra, Lisa, Sophie, Emelie
saknas: Rebecka, Astrid, Ebba

Sollentunas F94:or har nu spelat volleyboll i genomsnitt drygt 2 år. Denna säsong är det enbart 6-manna volleyboll som gäller och de har varit igång sedan början av augusti. Starten gick utomhus på gräs, följt av inomhusträning med mycket fysträning och fokus på grundspel.

Till premieromgången av Stockholm Volley Cup (SVC) var det 12 tjejer precis som kunde och tjejerna ställde upp med 2 lag, men med en stukad fot och ett sjukdomsfall (samt en krockande ridtävling) så fick laget börja dagen på 5 spelare var, vilket är tillåtet i SVC. Det är tufft att spela med hål men tjejerna gjorde det bra och avancerade bägge till kvartsfinal.


lag Sollentuna Kloker, för dagen Sophie, Jossan, Sandra, Emelie och Annie

I kvartsfinalen tog det stopp för bägge lagen, men det var kanske inte så konstigt med tanke på att bägge lagen där åkte ut mot de finallagen skulle det visa sig.


Emily Turner instruerar lag Sollentuna Toker i timeout.

Både Sollentuna Toker & Kloker, lagnamn som man bär med sig från Volley2000 tiden, vann inledande placeringsmatcher 5-8. Kloker som fortfarande spelade på 5 besegrade Uppsala och Toker som nu var 6 spelare (då ridtävlingen var avklarad) vann en 2-1 match mot Tierp. Den senare matchen var mer kamp än skönspel, men sådana matcher skall vinnas de också.


Gabrielle dukar upp bollen

Placeringsmatchen 5-6 gick alltså mellan träningskompisarna, vilket gav extra glöd när klockan började bli sen. Här ville inge vika ner sig och de många föräldrarna, som troget setat som hejarklack hela dagen, fick se dagens bästa spel. Kloker chocköppnade i första set och vann med 25-15 efter bl a mycket bra servande men även kontrollerat farsvarsspel, säkra pass och bra avslut. En possitiv effekt av att spela med en spelare kort är att alla tvingas ta ansvar och att kommunikation är ett måste för att vinna.


Lisa anfaller mot Tierp och Gabriella täcker upp

Toker hamnade i underläge även i andra set men ville inte ge sig och hämtade in ett underläge till 24-24. Tyvärr var det dags för "hålet" att serva för laget med bara 5 spelare och Toker fick en setboll som de förvaltade väl.


Hanna räddar bollen

Skiljeset blev jämnt ända hela vägen och Kloker ledde med 12-11 innan Toker tillslut vände och vann med 15-13.


Toker både lite relax:ade och fokuserade vid egen serve


Sophie – dagens passare i Sollentuna Kloker – lägger stor boll på kanten

Målet för dagen var inte att vinna allt utan att istället göra så få egna misstag i sitt egna grundspel som möjligt. Summerat kan man säga att man nästan når målsättningen, men å andra sidan är det bara i början av säsongen. Dagen var full av improvisationer och ett positionsbyte vi egentligen inte tränat så mycket på, men tjejerna löser uppgifterna förvånansvärt bra ändå efter omständigheterna.


Toker i servemottag

Med mer träning med fokus på speluppställningar och anfallsutvägar kommer säkerligen placeringarna att förbättras de kommande omgångarna.


Block av Sandra och Sophie


Gabiella anfaller och Annie blockar