AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Fler lovande tjejer klara för Damerna

Damerna har nu gjort klart med fyra unga och lovande tjejer, alla med volleybollgymnasiet (RIG) som bakgrund. Först blev, som tidigare skrivits om, Cecilia Skoog klar. Sollentuna har sedan också gjort klart med två Svedala tjejer. Den ena, Lovisa Bergh, kommer direkt från (RIG) och den andra, Johanna Falk, har spelat ett år i sin moderklubb efter sin tid på RIG. Även Sara Lindberg, från KFUM Örebro och RIG, har skrivit på för Sollentuna.

                                  
                             Johanna Falk        Lovisa Bergh         Sara Lindberg

Sollentuna är glada att kunna presentera så många unga duktiga tjejer och hoppas att de kommer att fortsätta utvecklas i ännu högre grad nu.

Johanna Falk kommer närmast från sin moderklubb Svedala, där hon spelade 18 matcher i Elitserien och tog 55 poäng, samt 3 matcher i slutspelet. Innan det spelade hon för RIG Falköping där hon gjorde 2 år i Elitserien. Sin fjärde elitseriesäsong ska hon nu alltså göra i Sollentuna.

– Jag valde Sollentuna för att jag hade en bra känsla för klubben, med bra tränare, bra organisation och bra tjejer i laget. Jag ser fram emot en rolig säsong, säger Johanna.

Lovisa Bergh kommer också från Skåneklubben Svedala men valde att gå till Sollentuna direkt efter sina avslutade studier på volleybollgymnasiet. Även hon spelade 18 matcher i Elitserien, men hon representerade då RIG Falköping. Hon han med att ta 92 poäng i Elitserien samt 24 poäng i hennes 4 slutspelsmatcher.

– I laget finns det människor jag ser upp till och kan lära mig mycket av dessutom har jag alltid haft en bra bild av Sollentuna som klubb och det har bevisats, säger Lovisa om varför hon valde att gå till Sollentuna.

Även Sara Lindberg kommer direkt från RIG Falköping men hon är ursprungligen från KFUM Örebro. Sara har inte lika många elitseriematcher i bagaget men vi ser en stor utvecklingspotential i henne och tror att hon kommer att tillföra mycket till laget.

– Det känns jätteroligt att att komma till Sollentuna, roligt med en ny utmaning och det är ett bra och härligt gäng här i Sollet, säger Sara.