AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Herrar Säsongen 2003-2004

Sveriges första volleybollklubb (43 år i år) tar ny sats med en ny säsong som lovar gott. Herrlaget ser starkare ut nu och kanske mönstrar ett av de starkaste lagen någonsin. Tre års planen har landat och implementerats bra och verksamheten runt laget har blivit välfungerande med en mycket positiv vitalisering av hela klubben som följd.
Klubbens stolta ungdomssektor med kanske den bästa och största verksamheten i landet arbetar tillsammans med eliten under temat Fair play.
  
   
 

Bakre raden fr.v.: Johan Isacsson (tränare), Fredrik Ahlengärd, Christofer Thiblin, Peter Hodor, Johannes Bångman, Sebastian Thylander, Anders Rönnkvist (ass. tränare).
Främre raden fr.v.: Lenny Jansson, Anders Bengtsson, Hannes Brinkborg, Mads Toubro, Joakim Graan, Petter Fredholm, Lawrence Montas.

Placering 2:a i serien och SM-final mot Örkeljunga (0-3 i matcher)
Semi: 3-0 i matcher mot Falkenberg
Kvartsfinal: 2-0 i matcher mot Tierp

TRÄNARE – JOHAN "JOE" ISACSSON

Joe gör comeback i svensk volleyboll efter några år hos de danska mästarna och som en av tränarna i det danska herrlandslaget. Som passare i världsklass med proffsspel i många länder och den totala hängivenheten som tränare under antal säsonger i den internationella cirkusen har idag utvecklat honom till en av Sveriges bästa och kunniga tränare. Joe som är en urstockholmare har med sitt tvåårskontrakt slutit cirkeln sin karriär som inleddes i Vendelsö via Bromma och Lidingö.

OM DET EGNA LAGET:
Årets lag är spännande med en blandning av stora och små spelare. Med jättarna Mads Toubro och "Jocke" Graan kan SVK bli ett ruggigt blocklag. Den inhemska volleybollen saknar inslag som man hittar utomlands. Med enkla medel och knep går det att utveckla årets lag till något riktigt bra. Passaren Lenny Jansson, bara bättre och bättre, blir en viktig organisatör av vårt "sideout-spel" då vi har ett komplett lag med flera spelare på varje position.

OM MOTSTÅNDARNA:
Förändringarna är många i elitlagen och det är svårt att förutse vinnarna. Örkelljunga blir minst lika bra som ifjol och får gälla som favoriter. Floby, med hemvändande Urban Andersson tillsammans med letterna, blir intressanta att följa.

 

NYCKELSPELARE

HANNES BRINKBORG:
Hannes är Sveriges bästa allroundspelare med servmottagning och försvar i världsklass. Erfarenhet från proffsspel i Belgien och Spanien gör honom till en av våra mest rutinerade spelare. Hannes är en stark pådrivare och en ledare som ställer höga krav på sina medspelare och sig själv. Han är också framgångsrik i beachvolley där han är regerande svensk mästare.

MADS TOUBRO:

En stor dansk gör entré i svensk volleyboll. Mads som är en jätte i nätspelet har följt nye tränaren "Joe" Isacsson från danska Holte. Med sitt stora anfallsspel och enorma block kommer han att vara en enorm förstärkning för Sollentuna.
 
NYFÖRVÄRV: Sebastian Thylander (åter från volleybollgymnasiet), Anders Bengtsson (Collegespel i USA), Lawrence Montas (Uppsala), Mads Toubro (Holte, Danmark), Joakim Graan (comeback).

FÖRLUSTER: Patrik Söderlund, Pedram Tadayon, Arnaldo Garcia, Daniel Lantz (alla slutar), Anders Segolsson (Arvika), Per Åkerstedt (Habo)

LAGKAPTEN: Hannes Brinkborg
TRÄNARE: Johan "Joe" Isacsson
ASS. TRÄNARE: Anders Rönnkvist