AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Herrar Säsongen 2002-2003

Sveriges första volleybollklubb (42 år i år)  tar ny sats med en ny säsong som lovar mycket gott. Herrlaget ser starkare ut än någonsin med hemvändande proffs och lyckade värvningar. En treårsplan är fastlagd med sikte på Europaspel och stora framgångar i Sverige. Samtidigt har också damerna tagit steget upp i elitserien igen efter några års frånvaro. Det sker just nu en kraftig vitalisering i klubben på alla nivåer; från ungdomar och föräldrar till alla inblandade i det som sker på elitnivå. 


Bakre raden fr v: Fredrik Ahlengärd, Peter Hodor, Daniel Lantz, Hannes Brinkborg, Mattias Magnusson (ej med i truppen), Oliver Roborgh, Staffan Sahlberg (ej med i truppen), Magnus Isaksson (ass. tränare). Främre raden fr v: Per Åkerstedt, Christoffer Thibblin, Johannes Bångman, Johan Lindström, Tor Oppdahl, Petter Fredholm, Lenny Jansson. Saknas på bilden: Pedram Tadayon, Joakim Graan, Anders Segolsson, Arnaldo Garcia Reyes, Patrik Engström (coach).

Placering: 3:a i serien och utslagna i kvartsfinal av Vingåker (1-3 i matcher)

TRÄNARE – PATRIK ENGSTRÖM

OM DET EGNA LAGET:
Årets trupp är mycket intressant med en mix av etablerade landslagsspelare och unga hungriga killar. Att Hannes Brinkborg är tillbaka i Sollentuna betyder naturligtvis mycket för oss men också att vi har en bred trupp. Med hårt arbete och rätt matchning är jag övertygad om att vi kommer att spela den bästa volleybollen som setts på väldigt länge i Sollentuna sporthall. Jag ser fram emot en otroligt utmanande säsong.

OM MOTSTÅNDARNA:
Våra elitseriekollegor har inte legat på latsidan sedan vi sågs sist. T. ex har Team Valla både breddat och spetsat sin trupp. Mästarna Örkelljunga har tappat nyckelspelare men kommer ändå att ställa upp med en konkurrenskraftig sexa. Hylta tappar bl a superlöftet Marcus Nilsson och får svårt att konkurrera om en semfinalplats. Tierp kan bli en obehaglig upplevelse om de får tag på en lika bra passare som förra året. Vingåker blir med sina två amerikaner farliga, speciellt hemma. Slutligen tror jag att Falkenberg kan bli en frisk fläkt och göra ett bra jobb som nykomlingar.

NYCKELSPELARE

HANNES BRINKBORG (NR 12)

Det skall bli intressant att se Hannes i elitserien efter några i år i den spanska toppklubben Malaga. Hannes är pådrivaren och ledaren på planen och ställer höga krav på sig själv och accepterar inget annat än full satsning av sina lagkamrater. Servemottagning och försvar är starka sidor men har också utvecklat sitt anfallsspel som numera är av högsta klass. Kan han bli MVP i år?

LENNY JANSSON (NR 15)

Lenny har klivit fram som en självklar ledare och lagkapten. Med precisa passningar och blick för spelet är han naturligtvis viktig för laget. Jag hoppas att han kommer att utvecklas under året och visa att han är Sveriges bästa passare.

NYFÖRVÄRV: Johan Lindström (Uppsala), Daniel Lantz (collegespel i USA), Arnaldo Garcia Reyes (Kuba), Patrik Söderlund och Johannes Bångman (SVUK), Anders Segolsson (Kungälv), Hannes Brinkborg (Malaga), David Ottosson (Placir).

FÖRLUSTER: Johan Östman och Per Köhler (slutar), Johan Svensson (Floby), Jonas Ahlden (slutar), Stefan Struvert (Falkenberg), Erik Åsgård (Örkelljunga).

LAGKAPTEN: Lenny Jansson
TRÄNARE: Patrik Engström
ASS TRÄNARE: Magnus Isaksson