AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damer säsongen 2006-2007

Sveriges första volleybollklubb med 18 SM-guld på damsidan. Traditionen är stark i föreningen och viljan att vinna genomsyrar organisationen. Vi ser fram emot en framgångsrik säsong. Klubbens stolta ungdomssektor med kanske den bästa och största verksamheten i landet arbetar tillsammans med eliten under temat Fair play.


Bakre raden från vänster: Niklas Wällstedt (ass. tränare), Daniel Glimvert, (ass. tränare), Elin Warner, Lena Andersson, Laura Härkönen, Annika Dommen, Karin Nylén, Johan Isacsson (huvudtränare).
Bildtext, främre raden från vänster: Sara Mild, Andréa Jacobsson, Adela Ghizila, Kristin Samuelsson, Linda Johansson, Lina Sundström. Saknas på bild: Danielle van Huizen. Foto: Thomas Österstål

Placering: 1:a i serien och SM-Guld
Final mot Engelholm (3-1 i matcher)
Semifinal mot Örebro (3-1 i matcher)
Kvartsfinal mot Katrineholm (3-0 i matcher)

Tränare: Johan "Joe" Isacsson

Johan har ett enormt engagemang och en passion för sporten och tränarrollen vilket gör honom till en av Sveriges bästa och mest kunniga tränare idag. Johan har ett förflutet som passare i världsklass med proffsspel i många länder och har efter sin tid som spelare helt fokuserat på tränaryrket.

Johan Isacsson om det egna laget: Årets trupp är väldigt ung och alla är villiga att lära nya detaljer. Laget har tappat flera tunga namn från förra året men det vägs upp av utländska influenser och ungdomlig entusiasm. Sammantaget tror jag att vi kommer att kunna prestera bättre i år då vi har en mer harmonisk trupp med en större drivkraft.

Johan Isacsson om motståndarna: Elitserien ser ut att i år kunna bli jämnare än på länge. Katrineholm och Kolbäck ser vassare ut än de senaste åren. Dessa två tillsammans med de fyra topplagen från förra året kommer att göra upp om årets semifinalplatser. Engelholm och Örebro är dock de två lagen som får finna sig i att vara favoriter i år.

NYCKELSPELARE

Adela Ghizila

Adela gör nu sin andra säsong i klubben och visade förra året att hon är en viktig kugge i lagbygget. Hon har ett starkt och varierat anfall och en bra servemottagning, detta kommer att bli viktigt för laget och dess framgång i år.

Sara Mild

Sara gör nu sin tredje säsong i Sollentunas elitlag och sin femte elitsäsong. Sara gick förra säsongen ut på högerkanten och har utvecklats i snabb takt på sin nya plats. Hon är en hårdslående spiker som ger allt på träning och match och kommer att betyda mycket för laget i år.
 

Nyförvärv: Laura Härkönen, Kristin Samuelsson (Sollentuna B), Andrea Jacobsson, (Halmstad IF/RIG), Annika Dommen (Svedala/RIG), Danielle van Huizen (University of British Columbia Kanada).
Förluster: Anna Cikorska, Åsa Selenius, Lina Hedin, Pia Ahlengärd (slutat), Maria Wallén (Katrineholm), Liliana Eriksson (Elverket).

Lagkapten: Linda Johansson
Tränare: Johan Joe Isacsson
Assisterande tränare: Daniel Glimvert
Statistik: Niklas Wällstedt