AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damer Säsongen 2005-2006

Sveriges första volleybollklubb med 18 SM-guld på damsidan. Traditionen är stark i föreningen och viljan att vinna genomsyrar organisationen. Vi ser fram emot en framgångsrik säsong. Klubbens stolta ungdomssektor med kanske den bästa och största verksamheten i landet arbetar tillsammans med eliten under temat Fair play.


Bakre raden från vänster: Johan Isacsson, förstetränare, Maria Wallén, Åsa Selenius, Lena Andersson, Daniel Glimvert, andretränare, Liliana Eriksson, Elin Warner, Karin Nylén, Niklas Wällstedt, statistik.
Främre raden från vänster: Sara Mild, Pia Ahlengärd, Lina Hedin, Anna Cikorska, Lina Sundström, Linda Johansson, Adela Ghizila. Foto: Christoffer Edling. (Saknas på bild Jennie Andersson)

Placring: 1:a i serien, 3:a i slutsspel, utslagna i semifinal mot Elverket/Vallentuna (0-3 i matcher)
Kvartsfinal: Katrineholm (3-0 i matcher)

TRÄNARE JOHAN "JOE" ISACSSON

Joe gör sin tredje säsong som tränare för damerna och i år koncentrerar han sig bara på damlaget efter att ha dubblat i två år. Joe har ett enormt engagemang och en passion för sporten och tränarrollen. Som passare i världsklass med proffsspel i många länder och den totala hängivenheten som tränare, under ett antal säsonger i den internationella cirkusen, har utvecklat honom till en av Sveriges bästa och mest kunniga tränare idag. Idag har Joe också förtroendet att leda svenska herrlandslaget som förbundskapten.

OM DET EGNA LAGET:
Vi har i år en mycket intressant trupp där ingen kan vara säker på sin position. Detta gör att vi kan skapa bra och tuff träningsmiljö med ständig utmaning. Att alltid möta en tuff motståndare på träningen kommer att gynna spelet i slutändan

OM MOTSTÅNDARNA:
Det kommer att bli tufft i toppen i år, några lag har tappat nyckelpersoner och andra har skaffat bra nyförvärv. Troligtvis blir det 5 lag som kommer att slåss om de fyra semifinalplatserna: Vallentuna, Örebro, Engelholm, Katrineholm och Sollentuna.

NYCKELSPELARE

Nr. 13 PASSARE LINA SUNDSTRÖM / LIBERO LENA ANDERSSON

Lena Andersson och Lina Sundström kommer att vara ryggraden i laget i egenskap av sina positioner som libero och passare. Efter en sommar, med ytterligare landslagsspel, kommer de att betyda mycket för lagets spel. Och med en fortsatt bra teknisk utveckling kan de lyfta fram lagets prestationer ännu mer.

Nyförvärv: Adela Ghizila (Tulcea, Rumänien), Elin Warner (Elverket) och Jennie Andersson (Gislaved).
Förluster: Karin Linnros (Solna), Violetta Dinic (slutar)

Lagkapten: Linda Johansson
Tränare: Johan Joe Isacsson
Assisterande tränare: Daniel Glimvert