AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Damer Säsongen 2003-2004

Sveriges första volleybollklubb (43 år i år) tar ny sats med en ny säsong som lovar gott. Herrlaget ser starkare ut nu och kanske mönstrar ett av de starkaste lagen någonsin. Tre års planen har landat och implementerats bra och verksamheten runt laget har blivit välfungerande med en mycket positiv vitalisering av hela klubben som följd.
Klubbens stolta ungdomssektor med kanske den bästa och största verksamheten i landet arbetar tillsammans med eliten under temat Fair play.


Bakre raden fr v:Joe Isacsson (tränare), Maria Wallén,  Karin Linnros, Anna Tenevall, Lena Andersson, Åsa Andersson, Anna Cikorska, Daniel Glimvert (ass tränare)
Främre raden fr v:Malin Sjöberg, Lina Hedin, Violetta Dinic, Karin Nylén, Suzan Ersavas, Anna Emilsson, Åsa Selenius

Placering: 6:a i serien och bronsmedalj i slutspelet. Utslagen i semi mot Örebro (0-3 i matcher)
Kvartsfinal: Engelholm (3-1 i matcher)

 

TRÄNARE JOHAN "JOE" ISACSSON

Joe gör comeback i svensk volleyboll efter några år hos de danska mästarna och som en av tränarna i det danska herrlandslaget. Som passare i världsklass med proffsspel i många länder och den totala hängivenheten som tränare under antal säsonger i den internationella cirkusen har idag utvecklat honom till en av Sveriges bästa och kunniga tränare. Joe som är en urstockholmare har med sitt tvåårskontrakt slutit cirkeln sin karriär som inleddes i Vendelsö via Bromma och Lidingö.

OM DET EGNA LAGET:
Vi har ett ungt och hungrigt lag som kommer att bli spännande att följa. Det är viktigt att tjejerna är öppna för förandring och nya tankesätt. Passarpositionen är viktig, speciellt på damsidan och Karin och Maria får slita hårt på träningarna. Vi kommer att vara kapabla att ta några skalper under året, det är inte säkert att vi gör det men det är en utmaning som vi ser fram emot.

OM MOTSTÅNDARNA:
Örebro och Katrineholm kommer antagligen att fightas om de två första positionerna i serien. Örebro med sin tradition och kontinuitet samtidigt som man har en kompetent Kanadensisk tränare med internationell rutin kommer att bli svårslagna. Katrineholm har ett spännande nyförvärv från Kanada som med sitt anfallsspel kan tillföra laget ytterligare klass.

NYCKELSPELARE

VIOLETTA DINIC

Vicki är ny kapten för tjejerna och blir lagets "mamma". En tjej som aldrig ger upp med stark vilja och driv. Viktigt med bra vilja att förändra sitt spel. Har hittat nya slag som gör henne till en relativt sett komplett spelare.

MALIN SJÖGREN
Malin är med sin höjd och sitt tunga anfall viktig för vårt anfallsspel. Med ännu mer träning hoppas vi att hon kommer att växa till en av seriens bästa anfallare.

NYFÖRVÄRV: Linda Johansson och Violetta Dinic (båda comeback).
FÖRLUSTER: Kathryn Kaas (sabbatsår), Sara Bergh (slutar), Helena Lundgren, Monica Berg.

ANTAL SÄSONGER I ELITSERIEN: 29
FRÄMSTA MERITER: 18 SM-Guld
PLACERING FÖRRA SÄSONGEN: 9:a