AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Beach SM-Guld i U17

Sollentuna vann SM-Guld i Beachvolley i U17-klassen i 3-beach SM som spelades ute vid Mälarbadet under lördag och söndag!

Sanna och Tina Thurin brukar ta Beach-SM medalj och i år spelade de tillsammans med Linnea Schölin och såg till hålla på traditionerna. Efter att de tidigare två åren ha tagit brons så böt de i år upp sig och lyckades denna gång gå hela vägen och vann ett mycket välförtjänt guld!

Bilden till vänster är från prisutdelningen där Sanna Thurin håller i diplomet som visar att hon även utsedd till finalens bäste spelare.

 

 

 

Sollentuna VK, som egentligen inte har en beachsektion (ännu), var med sina 12 lag den klubb tillsammans med hemmaarrangören Södertälje som hade flest lag med. Väger man in att de flesta spelarna inte rört en volleyboll på många veckor så är resultaten imponerande. Sollentuna hade lag i final i 3 klasser (FU17, FU13 och PU13) och var i semifinal i de övriga två klasser (PU17 och FU15).

FU17

I lördagens gruppspel  vann Sollentuna alla matcher med klara 2-0 och det var först i semifinalen mot Kungälv som det var dags att bekänna färg. Siffrorna 22-20, 13-21, 15-12 avslöjar att det satt hårt inne.


Tina passar i semifinalen mot Kungälv


Sanna i nätduell i semin


Kungälv visar sann sportsmannaanda och tackar för matchen, trots förlust

Finalen mot den stora förhandsfavoriten Södertälje blev en lång, jämn och välspelat match där Sollentuna inledningsvis tog kommandot och vann första set med 21-15. Ett lite chockat Södertälje kom ut till andra set och tog initiativet tillbaka och vann med omvända siffror 15-21.


Linnea servar i finalen


Glädje efter vinst i första set

I skiljeset följdes lagen åt, men Sanna, Tina och Linnea hade den hetare viljan och hade en knapp ledning hela tiden, men när slutet på setet närmade sig var det lika. Matchbollen 14-13 blev en boll som aldrig tycktes ta slut och ett tag låg alla 6 spelarna på plan i sanden efter att ha jobbat på varje boll. Tillslut blev det en snöplig bagger som avgjorde det hela och vilt kramkalas utbröt. Tina och Sanna har nu en fin svit i Beach-SM med brons i U15 2006, brons i U17 2007 och nu guld i U17 2008. Grattis tjejer!


Sanna smashar in bollen


Södertälje anfaller och Linnea blockar


Svenska mästare 2008 i U17 Beachvolly:
Sanna Thurin, Linnea Schölin, Tina Thurin samt coach Åsa Thurin

FU13


Diana, Alice & Ellen i vitt

Tjejerna från F96 lyckades bäst, efter guldtjejerna räknat, genom att kamma hem det inofficiella SM-guldet i uppvisningsklassen FU13. Lördagens gruppspel avklarades med 4-0 i matcher och 8-3 i setskillnad. I semifinalen mot Södertälje höll det på att gå illa för Alice, Diana och Ellen som förlorade första set med 15-21 men sedan lyckades vända matchen till vinst med 21-11, 15-7.


Diana smashar på pass av Ellen


Alice, Diana och Ellen laddar för nästa boll

I finalen väntade nästa Södertälje lag men där hade tjejerna lärt sig läxan och lagledare Olga såg till att de taggade till ordentligt. Med siffrorna 21-11, 21-17 kan segern klar och guldet bärgat. Segertåget för F96 tycks fortsätta och alla bredvid banan väntar med spänning på hur gänget utvecklas detta år.

PU13


fr v: Ludde, Peter & Alex samt Fredrik, Oskar & Fabian

Alex, Ludde och Peter, dvs killarna från P96-97 ville inte vara sämre än sina jämnåriga systrar. De var i final i PU13 i Falköping och följde upp det med att vara final i inofficiella beach-SM i PU13 också. Laget stred tappert i finalen, men Vingåker hade ställt upp med ett gäng som redan nått väldigt långt i sin utveckling och på Mälarbadets svala sand så fick de se sig besegrade i denna final med 18-21, 18-21.


Ludde servar


Peter avslutar på pass av Alex (visst påminner han om brorsan?)

På tredjeplats i PU13 kom knattegänget från P98, dvs Oskar, Fredrik och Fabian. Dessa killar har hittills bara spelat Kidsvolley och inte ens hunnit till Volley2000, men kände sig efter en sommar med bollande med storasyskon mogna att direkt spela volleyboll utan studs. I Semifinalen mot klubbkompisarna lyckades man få så bra siffror som 10-21, 15-21.

PU17

I klassen PU17 ställde Sollentuna upp med hela 3 lag, varav 6 spelare från laget som vann U17 Guld inomhus i Göteborg i april. I lag 1 gjorde Mattias Russo-Larsson, utbytesstudent från USA, sin debut för klubben och lag 3 var dessutom ett spännande samarbete mellan Sollentuna och Falkenberg där Fabian spelade med Falkensbergskillarna  Jonathan och Tobias under SVK-flagg.


Mattias i servemottag

Nivån på startfältet i PU17 var hög. Det var i princip bara Hylte och Team Valla från inomhus-SM som saknades men å andra sidan kom lag från beachklubbar som Göteborg och Fyrishov. Alla 3 Sollentuna lag gick till kvartsfinal, där lag 1 mötte lag 2, dvs Staffan, Andreas G och Mattias mot Calle, Fredrik och Christopher.  Det blev en mycket välspelad och underhållande match, fylld av riktig volleyboll med anfallsspel och inte så mycket av beachens fjuttslag, där lag 2 tillslut gick segrande ut striden med minsta möjliga marginal med 21-19, 21-23, 15-13.


Calle slår mot Andreas som blockar


Staffan anfaller


Lag 3 – ett spännande samarbete mellan SVK och FVBK

Fabian och hans FVBK kompisar mötte i sin kvartsfinal det blivande finallaget Malmö och såg länge, länge ut att vinna. Jonathan Karlsson från Falkenberg hade nu spelat in sig på sand och gav Malmö-pågarna tufft jobb att rädda bollarna. Med siffrorna 21-19, 16-21, 14-16 så var semifinalplatsen borta.


Södertälje anfaller mot Fredrik, Christopher & Calle i semin

SVK 2 mötte slutsegrarna Södertälje i sin semi men hade inte så mycket att hämta. Södertäljes rutin på beachspel fällde avgörande 12-21, 14-21 var hel rättvisa siffror. I bronsmatchen mot Göteborgs BC blev det klassiskt beachspel med fjuttslag från Göteborgskillarna och mer inomhusvolley med attack från SVK. Västkustkillarna visade att de behärskar beachvolley bättre och vinner med 2-0. Sollentunas 3 lag slutar därmed på 4:e, 5:e och 6:e plats, vilket är riktigt bra med tanke på att de vilat sig i form under veckorna innan Beach-SM.


Christopher möter block


Fredrik servar

FU15

I klassen FU15 ställde Sollentuna upp med 4 lag; 2 från F94 och 2 från F95. Lite ironisk var det allt att 2 av lagen gick till kvartsfinal och att de lagen naturligtvis mötte varandra.


Hanna servar

Den kvartsfinalen blev till en kamp där Sollentuna 2 (Annie, Hanna, Ebba och Josefin) vann med 21-17, 21-19 över Sollentuna 1 (Carolina, Gabriella, Gabrielle och Emelie). I semifinalen mot slutsegrarna Södertälje blev det tvärstopp med 6-21, 12-21.


Gabrielle blockar Jossan

Tjejerna lyckades inte repa mod efter den förlusten och kom på efterkälken i bronsmatchen mot Veddige, vilken tyvärr också förlorades med lite för stora siffror 10-21, 11-21. Sollentuna 1, besvikna över kvartsfinalförlusten, vann de resterande placeringsmatcherna mot Södertälje och Veddige.


Räddning av Ebba

Sollentunas lag slutade därmed på 4:e, 5:e, 10:e och 11:e plats.


Camp SVK på Mälarbadets strand