AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Sveriges mest lovande libero till Sollentuna

Sollentuna har gjort klart med liberon, Cecilia Skoog, som har skrivit på ett 1-års kontrakt. Cecilia kommer närmast från Volleybollgymnasiet i Falköping, där hon har studerat i tre år. Hon har trots sin ringa ålder redan hunnit med att spela två år i Elitserien med RIG Falköping. Cecilia kommer ursprungligen från Vallentuna, men valde nu efter avslutad gymnasieutbildning att skriva på för lokalkonkurrenten Sollentuna.

Bilden: Sportchefen Claes-Göran Eriksson hälsar Cecilia Skoog välkommen till Sollentuna.

Cecilia kommer med sin säkra servemottagning tillföra mycket i Sollentuna. Just servemottagningen var lite av Sollentunas akilleshäl förra säsongen, så Cecilia är ett välbehövligt nyförvärv för Sollentuna i deras fortsatta jakt på framgångar.

- Vi är mycket glada att Cecilia har skrivit på för oss, hon kommer att vara en viktig kugge i laget och blir betydelsefull för att stärka servemottagningen och försvarsspelet, säger Sollentunas sportchef Daniel Glimvert.

- Jag skrev på för Sollentuna då det kändes som en bra förening, laget har en bra tränare och spelarna i laget är duktiga och trevliga och det känns som om jag kommer att kunna utvecklas bra här, säger Cecilia Skoog.

Många lag hade svårt att slå hål på RIG Falköping under förra säsongen till stor del tack vare Cecilia. Deras servemottagning och försvarsspel var en mycket stor anledning till att de gick så bra då, de skakade till och med Elverket i kvartsfinalen. Cecilia var ledaren i deras baklinje och kan hon ta för sig lika bra i Sollentuna kommer det vara svårt att slå hål även på dem under kommande säsong.

- Sollentuna har tagit emot mig med öppna armar, det känns spännande och utmanande med en ny omgivning, det kommer att bli oerhört bra detta, avslutar Cecilia.