AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

FÖRLUST IGEN !

Sollentunas herrar inkasserade ännu en tung förlust mot storfavoriten Falkenberg i final 3. Matchen slutade 3-0 till Falkenberg och Sollentuna var aldrig i närheten av att vinna något av seten, laget blev utservat efter noter. Sollentuna som denna gång var förberedda på ett bombardemang från Falkenbergs sida lyckades ändå inte komma åt dessa i sin servemottagning.

Första set började trevande och SVK var med till en början men sen var det dags igen. Jimmie Ivarsson började serva vid ställningen 6-5 till Falkenberg och när han slutade var setet redan förlorat 13-5 (25-14). I andra set lyckades SVK hänga med till 9-9 sen var det dags för Johann Andersson denna gång och han avslutade sitt servande och ställningen var 18-9 och setet förlorat (25-14).
 
Efter 10 minuters paus kom SVK till spel i det tredje setet och lyckades hålla jämna steg nästan ända fram men hade otur med ett par felaktiga/tveksamma domslut och det roliga var över (25-21). Att det blev jämnare i det tredje setet berodde till stor del på att här bet inte Falkenbergs servar lika bra samt att man missade fler anfall än tidigare. Trots flera förändringar i laget gick det inte att bryta det tryck som Falkenberg satt SVK under.
 
Synd att inte SVK kunde bjuda upp till bättre kamp i den proppfulla hallen. Över 700 åskådare bidrog till en fantastisk inramning. Synd att SVK inte ville vara med. I Falkenberg visade åter Johann Andersson upp sig och var matchens bästa spelare tillsammans med passaren Niklas Carlsson. I Sollentuna får Johannes Bångman och Sebastian Thylander ett svagt godkänt.
 
Lars-Göran Eriksson om matchen – Lite förnedrande trots allt att inte ens vara i närheten i en SM-final. Man kan inte lyckas mot Falkenberg om inte servemottagningen sitter bättre. Jag har aldrig upplevt Falkenberg serva så bra.
Vi har nu förlorat 6 raka set och inte varit i närheten av Falkenberg. Får vi bara upp bollen acceptabelt kan vi fortfarande matcha Falkenberg i sideoutspelet.
För att kommentera domarnas insats vill jag verkligen poängtera att oavsett domsluten hade vi aldrig vunnit mot Falkenberg. Däremot mer frustrerande i detta läge är att när vi tror vi har chansen att komma tillbaka lite måste en linjedomare missa totalt i två viktiga lägen i det tredje setet. Att spelare och jag som tränare i detta ögonblick använder illa valda ord är väl ett uttryck för de känslor och frustration som vid tillfället rådde. Dessa åsikter borde vi naturligtvis hålla för oss själva och vill med detta be publiken i Falkenberg om ursäkt för mitt eget och lagets uppträdande.
 
Nu är det ny match och det gäller att ladda om och ge allt, nu har vi trots allt, allt att vinna – "inget" att förlora.
Vår servemottagning kommer att bli matchavgörande. Kan vi hålla den till att vara godkänt kommer vi att spela jämnt med Falkenberg.
 
Vi har presterat sämre vid tidigare tillfällen och kommit tillbaka. Jag tror på en femte och avgörande match i Falkenberg och  hoppas att
på tisdag spelar vi inför en rekordpublik i Sollentuna Sim och Sporthall klockan 19:00.