AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

F94 kom 9:a i Öppna Klassen i U17 SM

  Sollentunas flickor 94 åkte ner till Göteborg med ett lag för att ställa upp i Öppna Klassen i U17 SM.
Deltagandet var till för att samla erfarenhet inför framtiden men även för att se hur långt vingarna egentligen bar. 

Tyvärr blev förutsättningarna lite förstörda med tågolyckan i Enköping och den försening om 2:30 som den medförde gjorde att tjejerna inte kom i säng förens 01:30 på natten. Lördagens spel blev därefter minst sagt lite sömnigt och mer än en gäspning syntes mitt under spel.

F94:as lag Snövit gör det trots de dåliga förutsättningarna mycket bra ändå under lördagen. Man hade bl a fått Halmstad i gruppen, vilka senare vann SM i Öppna Klassen.

GRUPPSPEL LÖRDAG

Sollentuna Snövit – Bromma 1-2 (19-25, 25-18, 12-15)

Inledningsmatchen mot Bromma, vilka tjejerna har plusstatistik på, startade sömnigt och första set förlorades med 19-25 efter ovanligt mycket egna misstag. I andra set vänds matchbilden och man vinner det med 25-18 och tar en 8-2 ledning i skilje. Ledningen hålls vid 12-8 men sen tar det roliga slut och Bromma servar hem matchen med 12-15.

Sollentuna Snövit – Halmstad 0-2 (15-25, 4-25)

I matchen mot Halmstad fanns inte mycket att hämta och Halmstad serveade ut F94. Halmstadstjejerna var äldre, starkare, piggare och bättre helt enkelt.

Sollentuna Snövit – Falköping 0-2 (19-25, 26-28)

I sista gruppspelsmatchen mot Falköping börjar det egna spelet komma fram igen och trots att Falköpingstjejerna både ser och är äldre så kommer Snövit i gång och hänger med riktigt bra. I andra set har man ledningen mest hela tiden och har även setbollar, men faller tillslut med 26-28. Trots förlusten var tjejerna ganska nöjda efter denna match, för man hade spelat ganska bra igen.

Efter middag på en Pizzeria släpade sig tjejerna hem till Hvitfeldtska Gymnasiet och formligen stöp i säng av trötthet.

SÖNDAGENS SLUTSPEL

Söndagens slutspel började med en match redan 08:00 vilket betydde uppstigning, frukost och packning redan 06:30. Det var en helt annan blick i ögonen på alla spelarna på söndagen och det syntes även på energin i inbollningen.

Placering 9-16 Sollentuna Snövit – Gislaved 2-0 (25-19, 25-20)

Gislaved har goda meriter på flicksidan i volleyboll och därför blev ledarna till 94:orna lite snopna när det visade sig att Snövit var bättre i allt än Gislaved. Trots att det fortfarande var alldeles för många servear som satt i nät och trots att man la över på tok för många gratisbollar istället för att nypa till bollen, så kändes det aldrig som om Gislaved var riktigt nära. Efter matchen så kom vi överrens om att nu fick det vara slut på servemiss och fegspel. Resten av turneringen skulle bollen smällas till!

Placering 9-12 Sollentuna Snövit – Spårvägen 2-1 (25-21, 19-25, 15-10)

Nästan direkt efter var det dags att spela mot Spårvägen som precis missade U17 kvalet i östra kvalgruppen. Mao skulle det bli en bra värdemätare på var F94 stod någonstans. Överrenskommelsen om att det var slut på fegspelet hölls och här visade tjejerna att de både har kontroll på block/försvar samt eget anfall. Man håller en liten ledning igenom hela setet bl a tack vare få servemissar och vinner rättvist med 25-21.

I andra set satsar Spårvägen på att lägga mest boll på sina bästa spelare, vilket resulterar i att de tar en ganska klar ledning 12-19 som de håller undan, även om siffrorna hyfsas via bra Sollentuna serveande på slutet.

Till skiljet gör vi upp taktiken om hur vi skall blocka bort Spårvägens bästa spikers samt spela upp bollen från försvar och vända den till eget anfall. Taktiken ger resultat och matchbilden i skiljet är att F94 tar Spårvägens bollar och därefter avgör med eget anfall. Vinsten över Spårvägen var helt rättvis och ger en fingervisning om nivån tjejerna ligger på.

Placering 9-10 Sollentuna Snövit – Tierp 2-1 (13-25, 25-21, 15-13)

I sista matchen fungrar inte spelet så jättebra igen och man blir rejält utspelade i första set, men via fighterhjärta så lyckas man kämpa sig in i matchen och ta andra set.
I skiljet har Snövit ledningen hela tiden, även om den krymper på slutet, och man lyckas hålla undan med minsta möjliga marginal.

Därmed kommer 94:orna på 9:onde plats av 16 i Öppna Klassen i U17 SM. Med tanke på förutsättningarna och att de bara är födda 94-95 är det en riktigt bra prestation.