AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

SM-FINAL I SOLLENTUNA, match 2 av 5

Sollentunas herrlag är i SM-final mot Falkenberg. Det var 20 år sedan
herrlaget i Sollentuna tog guld men i år finns chansen i allra högsta
grad! Första finalmatchen spelades i söndags i Falkenberg där
Sollentuna överraskade många och vann med 3-1 i set. Nu är festen i
Stockholm och Sollentuna.

Falkenberg vann grundserien och är en tippad finaldeltagare. Sollentuna däremot tappade placeringar under våren och hamnade på sjätte plats i tabellen. Överraskande för en del har Sollentuna nu tagit sig till final genom att besegra Team Valla i kvartsfinalen med 3-2 i matcher och Örkelljunga i semin med 3-0 i matcher.

Falkenberg hade en enklare väg till final och slog både Habo i kvartsfinal och Vingåker i semifinal med 3-0 i matcher.

Sollentunas herrlag har i år en spektakulär spelare från Brasilien. Han heter Carlos Araujo och har både inställning, fysik, teknik och vilja. Carlos tar många poäng i anfallet och är en viktig avslutare i laget tillsammans med lagkaptenen Johannes Bångman och Martin Yngerskog, som i år valt att stanna hemma från proffslivet och istället spela med Sollentuna.

Passaren Sebastian Thylander serverar alla spelare, bland annat Mattias Andersson, ny i laget för i år, som vann blockligan förra året och som nu dominerar nätet tillsammans med Sollentunas Daniel Karlsson som då kom tvåa!

Serve och servemottagning är alltid viktiga och i Sollentuna står liberon Peter Hodor för stabilitet i bakplan när han dirigerar mottagningen och sliter hårt i försvar.

– Det kommer bli ännu en tuff match där vi kommer få se ett Falkenberg som vill höja sig och ta ner antalet misstag jämfört med första finalmatchen, säger Liliana Eriksson, assisterande coach i Sollentuna.

Sollentunaspelarna är laddade inför kvällens möte, alla är friska och på spelhumör. Falkenberg har fortfarande favorittrycket i egenskap av seriesegrare och kvällens match är självklart viktig inför fortsättningen.

I kväll kommer ni se Sveriges bästa volleyboll just nu! Varmt välkomna till Sollentuna!

Nästa hemmamatch : Ev. HERRAR Tisdag 15 april kl 19.00 Sollentuna – Falkenberg SM-final #4