AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Landslagsduo har skrivit på för två nya år med Sollentuna

Landslagsduon Sara Mild och Andréa Jacobsson har skrivit på tvåårskontrakt för Sollentuna Volley. Båda tjejerna är uttagna till 2008 års landslagtrupp och kommer att vara en stor tillgång för Sollentuna under de närmsta två åren.

– Ja det är två tjejer som vi gärna bygger laget kring, det är väldigt roligt att båda har skrivit på för två år, säger Sollentunas sportchef Daniel Glimvert.

Sara är fostrad i Sollentuna och flyttade till Falköping för att studera på volleybollgymnasiet i tre år. Efter gymnasiet flyttade Sara hem igen till Sollentuna och har nu varit trogen klubben i fyra år. Hon har varit en viktig del av Sollentunas framgångsrika tjejer de senaste åren. Med sina 7 år i elitserien och 30 landskamper tillhör hon kärnan i truppen och är trots sin ringa ålder en av de mest rutinerade i laget.

– Sara är en otroligt ambitiös spelare som gjort enorma framsteg under sin tid i Sollentuna, hon är redan nu en av de stora profilerna i svensk volleyboll, kommenterar Daniel.

Även Andréa är fostrad på volleybollgymnasiet i Falköping, men ursprungligen är hon från Halmstad. Andréa är en mycket fysisk spelare som hoppar högt och slår hårt och hon hade en stor del i Sollentunas SM-guld förra året. Hon gör nu sin andra säsong i klubben (och fjärde i Elitserien) och har visat en otrolig utvecklingskurva, kan hon fortsätta med den utvecklingen kommer hon att ta Sollentuna till fler framgångar. Andréa fick förra sommaren förtroendet att spela i landslaget och hann med fem landskamper och fler kommer det att bli denna sommar.

– Jag trivs bra i klubben och med laget och ser fram emot att få bygga vidare på det vi har startat i år, säger en alltid lika glad Andréa Jacobsson.

– Det ser nu bra ut med lagbygget inför nästa säsong, med Sara och Andréa har vi ett starkt anfallspar som vi bygga vidare på. Vi har också kontakt med flera nya spelare och hoppas att få fler påskrivna kontrakt inom den närmsta tiden, avslutar sportchefen Daniel Glimvert.