AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Herrarna vann första finalen!!!


Matchbollen just inslagen av Johannes Bångman
foto: Emma Ljungwald (fler bilder i artikeln)

Sollentuna vann med 3-1 inför 630 fanatiska Falkenbergssupportrar i Igloon, något som inget annat lag lyckats med denna säsongen. Sollentuna vann de tre jämna seten och Falkenberg vann ett set med marginal. Sollentuna lyckades med sin servetaktik och Falkenberg fick svårt att spela i mitten, vilket gjorde deras spel ganska lättläst.

Inför matchen var Falkenberg stora favoriter, de vann serien med endast tre förlorade matcher och hade hittils inte förlorat en match i slutspelet och de hade inte tidigare i år förlorat på hemmaplan. Sollentuna slutade sexa i serien, fick en stenhård kvartsfinalserie och sedan lite återhämtning efter en 3-0 seger i matcher i semifinalen. Men när det är dags för final spelar inte tidigare meriter någon roll och det bevisar Sollentuna i den här matchen.

Sollentuna var det laget som vågade mest samtidigt som de kunde hålla ner sina misstag, Falkenberg å sin sida brände många av sina lägen. De kunde inte få stopp på Sollentunas spiker Martin Yngerskog som stundtals kunde slå över Falkenbergs blockerare. Sollentunas spikers fick också många lägen mot singelblock då Falkenberg inte vågade släppa bevakningen på Sollentunas centrar.

I det setet som Falkenberg vann hängde Sollentuna med inledningsvis men sen satte Falkenberg flera anfall i rad och de gjorde ett ryck i poängprotokollet. Efter det såg det ut som om Sollentuna hade givit upp det setet och redan börjat koncentrera sig på nästa set.

I denna första final så blev det inte ett enda serveess vilket är mycket ovanligt, men det berodde mycket på att båda lagen valde att inte sätta så mycket press på serven utan istället prioritera att få spela om bollen. Sollentuna lyckades trots detta pressa Falkenbergs servemottagare till många dåliga famspel, vilket gjorde att de aldrig kunde hota i mitten. Sollentunas servemottagning höll dock hela matchen i genom och det gjorde att passaren Sebastian Thylander kunde fördela bollarna till alla spelarna, vilket gjorde det svårt för Falkenberg att försvara sig.

Nu väntar första returmatchen i Sollentuna sim- och sporthall på onsdag den 9/4, då Falkenberg kommer att ha mycket press på sig att vinna för att kunna försvara sitt guld från förra året. Sollentuna å sin sida kan nu spela avslappnat och utan press, då de flesta förväntar sig att Falkenberg ska vinna även i år. Men det är ju Sollentuna som nu har ledningen i finalserien!

– Vi satte våra lägen i de avgörande situationerna och Falkenberg missade många av sina lägen, det är väl den stora skillnaden idag, samtidigt som vi hade en bättre servemottagning, sammanfattar Sollentunas tränare Lars-Göran "Snillet" Eriksson matchen.


Carlos i mottag


Yngerskog spikar


Daniel och Sebbe i block


Marton spikar


Mattias och Sebbe blockar


Carlos blockar


Sebbe passar matchbollen


Johannes knackar in matchbollen


Segerjubel


Sollet tackar för matchen och önskar att just du kommer på hemmamatchen 9 April 19:00 och ger dem ditt stöd!