AKTUELLT

Beachläger sommaren 2024

Beachsektorn

Anmälan till SVK’s Beachvolleybollläger på Rösjö Beach är öppen!

Ojdå, bara silver i PU19 Stockholm Volley Cup

Sollentunas 92:or har under denna säsong skämt bort oss med mestadels vinster, så även i PU19 klassen i Stockholm Volley Cup, dvs klassen där de är 2 år för unga. Man har vunnit alla deltävlingar man ställt upp i vilket skulle kunna indikera hur slutstriden skulle gå, men … ojdå …., det blev "bara" silver. Därmed är man näst bäst i Stockholm i klassen under juniorerna, men det värmer kanske inte killarna så hemskt mycket när de går och lägger sig just denna afton. Om ett par dagar värderar de nog sin insats lite annorlunda….

Slutspelet i PU19 spelades i Eskilstuna och dit reste Sollentunas lag med enbart 7 spelare, dvs med flera spelare lämnade på hemmaplan. De som åkte till Eskilstuna var Fabian, Calle, Fredrik, Christopher, Andreas & Andreas och Gabriel.

Eftersom Sollentuna killarna stog över februariomgången, pga ett allt för tufft spelprogram, tappade de sin ranking och seedades sist inför slutspelet. Det betydde att det egentligen blev mest synd om de som tidigt fick möta laget. Boysen slog Södertälje 2-1 (25-22, 15-25, 15-5) och Uppsala 2-0 (25-12, 25-20) efter stabilt spel trots en del laborationer på vägen mot SM uppställningen.

Därefter uppstod en lååång väntan fylld av många dömningar. När spelprogrammet hade avancerat och det var dags för killarnas semifinal så avverkades den mot Solna på knappa 30 minuter, mycket tack vare bra serveande. Sedan var det dags för dömning igen då killarna minst lika mycket fokuserade på hotline rapporteringen från Tellushallen i Vallentuna och ivrigt följde damlagets upphämtning och nära nog vinst i skiljet. Vingåker och Eskilstuna måste tyckt det var mycket konstigt med ett sekretariat som vrålade "yes!" mitt i en timeout.

I finalen väntade, som vanligt måste kanske tilläggas, Södertälje. Täljeboysen hade haft en tuff resa och låg under med 0-1 och 22-23 mot Eskilstuna i kvartsfinalen. De vände och vann den matchen och slog därfter ut Vingåkers spännade USM lag, bestående av de 3 90:orna som är kvar av Vingåkers framgångsrika äldre gäng samt de kommande stjärnskotten i deras 92-93 gäng (se upp för dessa killar i framtiden!).

Sollentuna killarna hade haft för mycket väntan och en för lång dag och var allmänt sega när inspike började kl 17:15. I första set så visade det sig via att servemottagen inte satt som de brukar. Man låg ett par bollar efter och istället för som brukligt varit denna säsong att man spelar in sig i setet så gjorde man inte det här och förlorade första set med 20-25. Om man bara spelade som man gjort i andra halvan av första set skulle andra set vara en formsak, men se, det var helt enkelt inte killarnas dag idag. I andra set funkar det inte alls för killarna och med 7 egna servemissar så vinner man inte mot Södertälje i en final och även andra set förloras, med 23-25.

Besvikelsen över att ha vunnit alla deltävlingar man ställt upp i i SVC PU19 men att förlora finalmatchen i avgörande omgången gick inte att ta miste på. Alla i laget tyckte att det som en enskild match taget var en helt onödig förlust och vägde man dessutom in att det var finalmatchen i finalomgången av Stockholm Volley Cup så gav förlusten ett klart underkänt i betyg. Bajsmatch var ordet och IG var betyget för denna match! Ser man på säsongen som helhet så är det klart godkännt att som U17 lag vinna allt (utom sista finalen) i U19 klassen. Spelet dessa killar besitter (utom just denna match) finns det få, om inget annat lag Stockholmstrakten som besitter.


Fredrik spikar


Fabian spikar från högerkanten


Andreas anfaller i mitten


Fredrik, Calle och AndreasE snackar taktik innan serve


Andreas dräper i mitten igen


Andreas och Christopher täpper till med block


Calle spikear


Fredrik passar